avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Cine a susþinut examen MCC - traducãtor spaniolã?
Discuție deschisă în Traduceri

Cine a susþinut examen MCC - traducãtor spaniolã?

Pentru cei ce au sustinut examenul pentru romana-spaniola//spaniola-romana, a fost greu?
Ce texte vi s-au dat?Care a fost gradul de dificultate?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:30, 25 Mai 2012
Am sustinut examenul pentru atestatul de traducator la MCC,de fapt ambele examene romana-spaniola,spaniola-romana pentru domeniul stiinte juridice, conditia pentru autorizarea ulterioara de catre Ministerul Justitiei fiind promovarea amandurora,in fine,lucru stiut deja ,banuiesc.Eu nu am reusit sa obtin in octombrie decat atestatul pentru spaniola -romana,sper ca, in martie sa-l iau si pe celalalt pentru ca nu mi s-a parut extrem de dificil. Textele,in numar de 3-4 pentru fiecare examen sunt din ramuri de drept diferite pentru a nu avea continuitate si sunt formate cam din 2-3 fraze,in general nu am intampinat dificultati de terminologie.
Dupa ce carti ai invatat? Eu caut pe net un dictionar juridic spaniol -roman sau roman spaniol si nu gasesc. Imi poti spune unde gasesc?
@ioanabrasov

Am dat un raspuns in linkul de mai jos care v-ar putea fi de ajutor.
www.avocatnet.ro/content/for...
Multi dintre traducatorii care au sustinut si promovat examenele fie s-au pregatit facand cursuri organizate de institutii de profil, fie au studiat cu profesori sau pur si simplu, au trait ani buni in tarile a caror limba au ajuns sa o cunoasca la un nivel suficient de ridicat pentru a sustine si promova examenele.
Aveti nevoie de texte juridice pe care le veti gasi in linkurile din raspunsul dat mai sus si ca dictionare, orice gasiti pe interne e binevenit, dar putine contin expresii sau termeni juridici. Doua dictionare gasite la intamplare pentru temeni si pentru expresii sau propozitii:
[ link extern ] /
[ link extern ] /
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen traducãtor - utilizarea dictionarelor bilingve tiparite si sugestii subiecte examen osieriuoana osieriuoana buna ziua! m-am hotarat de curand sa dau examenul de traducator engleza/italiana la MCC si multe informatii le-am gasit pe acest forum dar as avea o ... (vezi toată discuția)
Intrebare - diferenta dintre traducator juridic si traducator tehnic dobre266 dobre266 Rog sa ma lamureasca cineva care este deosebirea intre traducator juridic si traducator tehnic... Eu as dori sa me examinez in spaniola. Are cineva examene ... (vezi toată discuția)
Examen traducãtor - utilizarea dicþionarelor bilingve în sala de examinare sozo sozo buna seara, Am si eu o rugaminte referitor la examenul de traducatori din sesiunea martie 2012 juridic italina.Sunt nedumerita in ceea ce priveste folosirea ... (vezi toată discuția)