avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita

Buna ziua!
Vreau sa fac o contestatie la o executare silita pentru o creanță mai veche de 3 ani. Este vorba de un credit la un IFN ce a avut data scadenta pe 21 Septembrie 2018.

Vreau sa știu dacă as putea depune chiar eu acea contestatie sau trebuie neapărat sa fac asta printr-un avocat? Întreb asta pentru ca executarea este la judecătoria din Strehaia, iar eu locuiesc în București, deci presupun ca trebuie sa găsesc un avocat din acea zona care sa se poată prezenta la instanta pentru a depune acea contestatie.

Care ar fi costurile pentru un debit de 4550 LEI?
Din ce am citit pe net ar fi următoarele:
- taxa de timbru: 40 LEI + 7% din ce depășește 500 LEI => 325 LEI?
- taxa suspendare executare silita: 50 LEI?
- onorariu avocat: ? LEI Care ar fi o suma medie perceputa de avocat pentru acest debit?

In cazul în care am castig de cauza, se poate recupera taxa de timbru și onorariul avocatului?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2022
costi1993, utilizator
Buna ziua,

Va recomand sa apelați la un avocat mai ales ca speța dumneavoastră este de domeniul executarii silite. Onorariul de avocat se stabilește de fiecare avocat in parte. In masura in care se câștiga contestația la executare se recuperează atât taxa de timbru cât și onorariul de avocat.

Fiind vorba de o executare silită inițiata de un IFN va recomand un avocat din Bucuresti.

Este de analizat competenta in situația dumneavoastră fiindcă e foarte posibil ca instanța competenta sa fie in Bucuresti.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare flaviamihaela flaviamihaela Buna ziua, am un credit de 5000 lei la care nu am mai platit nici o rata din 2009 septembrie. Vineri 28 august a venit de la executor judecatoresc somatie de ... (vezi toată discuția)
Poprire validata- cheltuieli judecata begonia begonia Buna dimineata! Se admite cererea de validare a popririi iar tertul poprit este obligat la plata sumei datorate de debitor creditorului si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Dispunere desfiintare poprire Gabigabi67 Gabigabi67 Buna ziua, Astazi am primit hotararea judecatoareasca in care\" se dispune desfiintarea popririi pana la suma concurenta de 40.000\" as dorii sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)