avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare banca cu masa pe spatiile comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare banca cu masa pe spatiile comune

Montare banca cu masa pe spatiile comune

Presedintele asociatiei de locatari si a montat in fata geamului sau de la parter o masa si o banca spunand ca e o decizie a comitetului executiv. Acel teren este un spatiu verde si este detinut de toti locatarii din complex. Este adevarat ca este nevoie de decizia tuturor locatarilor pentru a monta banca?
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
fiordul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:03, 27 Iulie 2022
Utilitatea montarii bancii se stabileste prin adunarea generala, nu prin hotarare a comitetului executiv. Cereti sa vedeti aprobarea AG a asociatiei de proprietari.
Nu este un atribut al AG în cazul ăsta, mai mult ca sigur banca e amplasata pe domeniul public.
De regula terenul din jurul imobilelor de locuit in comun apartin domeniului public si nu se pot edifica constructii fara acordul autoritatii publice locale
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari nu detne autoritatea si competenta sa dispuna decizii de ocupare domeniu public fara acordul autoritatii publice locale
Este un teren privat apartinand unui bloc nou construit de dezvoltator

ynocentta a scris:

De regula terenul din jurul imobilelor de locuit in comun apartin domeniului public si nu se pot edifica constructii fara acordul autoritatii publice locale
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari nu detne autoritatea si competenta sa dispuna decizii de ocupare domeniu public fara acordul autoritatii publice locale

Si ce face acolo presedintele, joaca rumy, bambilici sau ce ? Se odihneste dupa sedinta de comitet?
Daca deranjeaza, discutati si clarificati situatia. Daca nu deranjeaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca construita in fata geamului apartamentului meu lilianacoltor lilianacoltor buna ziua.ma numesc coltor liliana si sunt proprietara unui apartament la demisolul unui bloc in alba iulia,ccu 8 luni in urma cativa vecini au construit o ... (vezi toată discuția)
Ingradire spatiu comun manu3 manu3 Buna ziua tuturor si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde, care ma vor ajuta. Anul trecut am achizitionat un apartament intr-un bloc nou ... (vezi toată discuția)
Amenzi date de conducerea asociatiei de proprietari calind83 calind83 Buna ziua. Va rog frumos sa imi spuneti daca conducerea unei asociatii de proprietari (in special presedintele) are dreptul sa de amenzi la proprietari? Ma ... (vezi toată discuția)