avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa pe limita de hotar care se darama pe proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa pe limita de hotar care se darama pe proprietatea mea, si ...

Casa pe limita de hotar care se darama pe proprietatea mea, si imposibilitate de a imi face gard

Buna ziua, am o problema, si nu stiu cum sa o rezolv
Am cumpărat o casa batraneasca si terenul aferent acesteia pentru a imi construii o noua casa în care sa locuiesc. Am o singura problema, pe una din laterale este o casa din caramida lipita cu lut, foarte veche care este într-o stare extrema de deteriorare, construita pe limita de hotar. Zidul acesteia a inceput sa se curbeze spre terenul meu, peretii sunt crapati cat sa bagi degetele, si consider ca reprezinta un real risc pentru viata mea, oricand fiind posibil sa cada pe mine in timp ce sunt in curte. Cei care locuiesc langa mine sunt mai multi mostenitori ce nu au succesiunea facuta, locuiesc in alte case in aceeasi curte cu aceasta care sta sa pice. Am fost la primărie sa discut despre problema, eu doresc sa construiesc gard din placi intre mine si vecin dar prin locul unde ar trebuii sa treaca gardul e zidul casei. De la primarie mi-au spus ca nu am posibilitatea sa fac nimic pentru ca nu exista un proprietar din moment ce nu este facuta succesiunea, si doi, ca atunci cand am cumpărat terenul casa respectiva exista si ca mi-am asumat. Problema principala este ca acea casa reprezinta un pericol pentru viata mea. Eu nu inteleg partea cu asumatul, este terenul meu, vreau sa il pot folosi, și faptul ca se darama casa vecinului trebuie sa il faca raspunzator doar pe vecin, care in acte nu exista. Si nu inteleg daca se poate face ceva pentru ca acea casa este construita pe hotar, constructia fiind realizata acum cateva zeci de ani.

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul din cauza unui gard Alina 30 Alina 30 Buna seara , am o mare dilema : in urma cu 6 ani am cumparat o casa . Vecinul meu din stanga are construita o bucatarie + hol cu unul dintre pereti( cei in ... (vezi toată discuția)
Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Distanta intre doua case LovinAlina LovinAlina As dori sa stiu si eu urgent care este distanta intre 2 case legala,specific ca vecina mea are gardul la coltul casei mele,nici 1 cm nu am in spatele casei,2 ... (vezi toată discuția)