Bună ziua soțul meu in urma unui accident de muncă(șofer camion )a avut un accident a decedat în germania ...ce drepturi am avea eu că soție și un copil minor având contract munca Belgia unde era angajat...Eu și copilul locuim in Romania nu realizam venituri
Daca lucra in Belgia cu CIM la o firma belgiana, fara a fi angajat printr-o firma romaneasca de plasare forta de munca in Belgia, drepturile sunt cele stabilite de legea belgiana. Puteti contacta ambasada/ consulatul Romaniei in Belgia si/ sau un avocat roman care practica dreptul in Belgia.
Daca a fost angajat printr-o firma romaneasca de plasare forta de munca in Belgia sunt aplicabile si prevederile din legislatia romaneasca, respectiv se cerceteaza evenimentul produs cu respectarea HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
SECTIUNEA a 4-a Comunicarea, cercetarea si inregistrarea evenimentelor produse in afara granitelor Romaniei, in care sunt implicati lucratori ai unor angajatori romani, aflati in indeplinirea sarcinilor de stat, de interes public sau a indatoririlor de serviciu, art.143-146