avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună seara! Cumnatul meu lucrează în Franța,în ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună seara! Cumnatul meu lucrează în Franța,în construcții,la ...

Bună seara!
Cumnatul meu lucrează în Franța,în construcții,la locul de munca a suferit un accident.Și a rupt o mana,și-a strivit șoldul și sfărâmat călcâiul.Este în spital acum pt recuperări.Intrebarea mea este :ce drepturi are?Concediu medical etc?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:38, 12 Mai 2021
Franta : Cum puteţi obţine prestaţii pentru accidente de muncă şi boli profesionale? ( Vedeti pag.19 si urm)
[ link extern ]
Daca lucreaza in Franta in baza unui contract incheiat cu o firma de plasare forta de munca cu sediul in Romania, evenimentul trebuie anuntat la ITM din judetul unde este inregistrata firma/ Inspectia muncii.
AM se cerceteaza si se inregistreaza si in Romania conform procedurii din HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
SECTIUNEA a 4-a Comunicarea, cercetarea si inregistrarea evenimentelor produse in afara granitelor Romaniei, in care sunt implicati lucratori ai unor angajatori romani, aflati in indeplinirea sarcinilor de stat, de interes public sau a indatoririlor de serviciu, art.143-146
Pentru a beneficia de drepturile prevazute in Legea nr. 346/ 2002 republicata privind asigurarea pentru AM si BP art. 18 trebuie intocmit PV de cercetare AM si formularul FIAM prin firma firma de plasare forta de munca cu sediul in Romania.
Gasiti legislatia la care am facut referire pe internet.
Nu are sediu in România
In acest caz sunt aplicabile numai prevederile din legislatia franceza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua soțul meu in urma unui accident de muncă(șofer ... Aylyn37 Aylyn37 Bună ziua soțul meu in urma unui accident de muncă(șofer camion )a avut un accident a decedat în germania ...ce drepturi am avea eu că soție și un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, accidentul vascular suferit in timpul serviciului ... Carmen_sinus1 Carmen_sinus1 Buna ziua, Accidentul vascular suferit in timpul serviciului este considerat accident de munca sau boala profesionala?! Daca persoana respectiva este ... (vezi toată discuția)
Accident muncă franţa OanaDumu OanaDumu Bună seara. Unchiul meu lucrează cu contract ca şofer de tir în Franţa. Contractul durează 3-4 luni, 1 lună concediu si iar alt contract. În timpul ... (vezi toată discuția)