Conform Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009, privind asigurararea obligatorie pentru AM si BP beneficiaza de prevederile
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli;
h) pensie invaliditate ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională;
i) pensie de urmaş în cazul decesului ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională.
-art. 18^1 Asiguraţilor prevăzuţi la art. 5 alin. (1) lit. f) nu li se aplică prevederile art. 18 lit. b) şi d)
Cereti angajatorului sa va dea PV de cercetare AM si formularul FIAM pentru inregistrare AM de catre firma.
Cercetarea poate fi de durata, in conditiile in care sunt necesare documente medicale din Germania, in original si traduse in limba romana.
Gasiti informatii utile in HG nr. 1425/ 2006 cu modifiarile si completarile ulterioare,
SECTIUNEA a 4-a Comunicarea, cercetarea si inregistrarea evenimentelor produse in afara granitelor Romaniei,
in care sunt implicati lucratori ai unor angajatori romani, aflati in indeplinirea sarcinilor de stat, de interes public sau a indatoririlor de serviciu, art. 143-146
Gasiti NM aici:
[ link extern ]