avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Important! Bună ziua, am o întrebare : Mama mea are ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Important! Bună ziua, am o întrebare : Mama mea are handicap grav cu asistent ...

Bună ziua, am o întrebare : Mama mea are handicap grav cu asistent personal, cea care se angajează ca asistent personal poate fi și tutorele ei? Sau dacă devine direct tutorele ei, asta înseamnă că este tot angajat și plătit de către asistenta socială /primărie!? Mulțumesc. Aștept un răspuns. O zi bună!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:34, 1 August 2022
Nu există nici o legătură între tutore și asistent personal. Tutorele este numit de instanța de judecată pentru a administra bunurile unui minor/incapabil. Asistentul personal este angajatul primăriei, care are ca atribuție principală îngrijirea persoanei cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela- va rog un raspuns urgent leusan leusan In conditiile in care autoritatea tutelara a unei primarii stabileste din oficiu curatela unui minor (cu handicap mediu) ,in urmatoarea situatie: -are ambii ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap = doar in acte si la ridicarea indemnizatiei... gigelas gigelas Buna seara, O persoana care lucreaza in cadrul unei Primarii,are acte ca fiind insotitor al mamei sale,care este persoana cu handicap.Nu locuieste cu mama ... (vezi toată discuția)
Concediere - asistent persoana cu handicap grav mihail70 mihail70 Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma ... (vezi toată discuția)