avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am depus in data de 15 iunie 2022, la Casa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am depus in data de 15 iunie 2022, la Casa de Pensii, ...

Buna ziua!
Am depus in data de 15 iunie 2022, la Casa de Pensii, cererea privind acordarea pensiei anticipate partiale, insotita de toate documentele solicitate, convins fiind ca indeplinesc conditiile de varsta si stagiu de cotizare.
Ulterior am primit prin posta decizie de repingere a acordarii, motivatia fiind ca "nu s-a valorificat" o perioada de mai bine de 2 ani ( martie 1993 - mai 1995),
In aceasta perioada am fost angajat la o firma privata, care a facut in cartea de munca toate mentiunile legate de felul CM (perioada nedeterminata), functie, salarizare, data inceperii activitatii si data incetarii activitati, sub semnatura administratorului societatii (un SRL) si cu stampila necesara. Mai mult, interogand baza de date a CNPP (am un cont deschis pe aceasta platforma), perioada respectiva apare ca fiind stagiu de cotizare.
Solicitand Casei Judetean de Pensii, detalii suplimentare privind justificarea respingerii, am primit raspunsul ca nu exista pe paginile respective din Cartea de Munca viza ITM teritorial. Am parcurs cu masina personala aproximativ 700 km, am fost la ITM teritorial si mi-au spus ca n-au cum sa ma ajute, pentru ca SRL-ul respectiv n-a avut depuse Cartile de Munca la ITM.
Dupa alte cautari am aflat ca firma respectiva a fost radiata in 2007.
Acum, eu ce demersuri trebuie sa mai fac pentru a-mi fi recunoscut acel stagiu de cotizare care, repet, la interogarea bazei de date a CNPP, apare ca fiind confirmat?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2022
raduploiesti62, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 3 August 2022
La ce ITM ați fost?
Buna ziua!
La ITM Mehedinti, in mun. Drobeta Turnu Severin.
Acolo avea sediul firma, la care am fost angajat in perioada mentionata.
Cererea pentru pensie am depus-o la Casa Judeteana de Pensii Prahova, pentru ca am domiciliul in Ploiesti de peste 20 de ani.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2022
raduploiesti62, utilizator
Trebuie sa depuneti o adresa insotita de carnetul de munca, pentru certificarea perioadei ... daca refuza, sesizati Inspectia Muncii.
Puteti, va rog frumos, sa-mi indicati un model de cerere?
Domnule Inspector Șef,

Subsemnatul........, CNP.......,posesor C.I. seria..... nr........., domiciliat.............., fost salariat la ..............,, în perioada............, solicit certificarea perioadei prestate la aceasta societate.
Anexez:
- carnet de munca, in original, seria.... nr.....;
-copie C.I.

Va mulțumesc.

Data

Semnătura

Alte discuții în legătură

Se mai elibereaza carte de munca sau nu? florinsadova florinsadova O persoana student doreste sa se angajeze pe perioada vacantei de vara. Angajatorul i-a spus ca nu se mai elibereaza carti de munca.Este adevarat? (vezi toată discuția)
Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Carnet de munca florin71br florin71br Buna ziua Care este formula de incheiere a carnetului de munca incepand cu 01.01.2011 sau unde gasesc modelul de incheiere si cu baza legala? Se mai ... (vezi toată discuția)