Buna ziua!
Am depus in data de 15 iunie 2022, la Casa de Pensii, cererea privind acordarea pensiei anticipate partiale, insotita de toate documentele solicitate, convins fiind ca indeplinesc conditiile de varsta si stagiu de cotizare.
Ulterior am primit prin posta decizie de repingere a acordarii, motivatia fiind ca "nu s-a valorificat" o perioada de mai bine de 2 ani ( martie 1993 - mai 1995),
In aceasta perioada am fost angajat la o firma privata, care a facut in cartea de munca toate mentiunile legate de felul CM (perioada nedeterminata), functie, salarizare, data inceperii activitatii si data incetarii activitati, sub semnatura administratorului societatii (un SRL) si cu stampila necesara. Mai mult, interogand baza de date a CNPP (am un cont deschis pe aceasta platforma), perioada respectiva apare ca fiind stagiu de cotizare.
Solicitand Casei Judetean de Pensii, detalii suplimentare privind justificarea respingerii, am primit raspunsul ca nu exista pe paginile respective din Cartea de Munca viza ITM teritorial. Am parcurs cu masina personala aproximativ 700 km, am fost la ITM teritorial si mi-au spus ca n-au cum sa ma ajute, pentru ca SRL-ul respectiv n-a avut depuse Cartile de Munca la ITM.
Dupa alte cautari am aflat ca firma respectiva a fost radiata in 2007.
Acum, eu ce demersuri trebuie sa mai fac pentru a-mi fi recunoscut acel stagiu de cotizare care, repet, la interogarea bazei de date a CNPP, apare ca fiind confirmat?
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
18:56, 3 August 2022