avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua dragi romani.sunt de 7 ani căsătorită cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua dragi romani.sunt de 7 ani căsătorită cu cetățean ...

Buna ziua dragi romani.sunt de 7 ani căsătorită cu cetățean marocan , cu acte și drept de ședere definitiv in Italia, avem 2 copii cu cetățenie romană. Certificat de căsătorie românesc de la ambasada. Întrebarea mea este următoarea: pot sa mi cumpăr un apartament in România pe numele meu? Trebuie sa fie și el prezent? Mulțumesc din suflet pentru amabilitatea de a-mi Răspunde!
Buna ziua,

Nu este necesară prezenta celuilalt soț in vederea încheierii contractului, in schimb, dacă doriți sa Achiziționați imobilul prin credit ipotecar banca va solicita o declarație din partea soțului prin care acesta sa declare ca imobilul nu constituie locuința de familie.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
La intrebarea dvs:pot sa mi cumpăr un apartament in România pe numele meu? Raspunsul este nu. Bunul va fi comun, intrucat sunteti casatorita.
Contractul de vânzare cumpărare se poate încheia doar de unul dintre soți doar ca intra in devălmășie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un marocan in spania ilhamilies ilhamilies Buna ziua,eu sunt romanca am doi copii mici cu cetatean marocan care are doar pasaport marocan,stam de cateva zile in Spania si vrem sa ne casatorim,cum putem ... (vezi toată discuția)
Poate un cetatean strain,casatorit cu o romanca sa cumpere o propietate in romania? liliana redai liliana redai Prietena mea cetatean roman este casatorita la ambasada Romaniei din Italia cu un cetatean din Bangladesh,de 2 ani. Domnul in cauza locuieste in Italia de ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean din maroc - viza pentru franta ioana_d ioana_d Buna ziua, Sunt cetatean roman, in prezent locuiesc in Bucuresti dar peste o luna voi lucra in Franta(in Paris) cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)