Buna ziua,
Atat timp cat angajatorul nu v-a solicitat consimtamantul pentru a proceda astfel, consider o incalcare a Regulamentului.
Niciunul din cazurile expres prevazute de regulament nu sunt incidente in situatia dvs.
Cel mult, s-ar putea invoca faptul ca prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate. Si aceasta ipoteza este greu de explicat de catre angajator.
O zi buna.
Buna ziua,
Este necesara obtinerea acordului de vointa al angajatului, pentru astfel de prelucrari de date personale.
Orice angajat isi poate retrage oricand consimtamantul sau se poate opune prelucrarii datelor in aceasta situatie, cu exceptia situatiei in care exista o obligatie legala in acest sens (aspect pe care il regasim ,mai degraba, in unele cazuri, in mediul public).
Este necesara ,deopotriva ,intocmirea unei proceduri in care societatea / institutia sa fundamenteze decizia luata, scopul prelucrarilor, temeiul legal de prelucrare.
De asemenea este necesar sa fie documentate situatiile in care astfel de ecusoane/legitimatii s-ar pierde, eventualele consecinte si actiuni de remediere ce vor fi intreprinse in astfel de cazuri sau cazuri similare.
Printre numeroasele cauze de risc asupra efectelor GDPR se afla si cea privind scanarea ecusoanelor/legitimatiilor (pentru a verifica cine a intrat in incinta; sa se inregistreze intrarea in diferite zone) sau aparitia unor alte incidente de genul scanarii ecusonului/legitimatiei pentru o alta persoana.
Recomandam in acest sens sa aveti in vedere, in special , dispozitiile art. 7, 9, 12-13, 21, 22 din Regulamentul nr. 679/2016.
~ final discuție ~