avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reabilitare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reabilitare

Salut! Am primit o pedeapsa de 3 luni cu suspendare plus 300 lei taxe judiciare,motivul fiind conducere sub infl alcoolului.Intrebarea este daca pot cere o reabilitare,sa-mi fie sters cazierul mai devreme?Taxa de 300 lei ,ce se intampla daca nu o platesc? Multumesc
Dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii, puteti face demersurile necesare pentru a da din nou examen de conducere.
Temenele prevazute de lege sunt aceleasi pentru toti.
Art.134 Codul penal:"Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii, care nu depaseste un an, daca in decus de 3 ani condamnatul nu a savarsit nici o alta infractiune".
Termenul incepe sa curga de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale.
Nu puteti solicita sub nici o forma ca reabilitarea sa intervina mai devreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada reabilitare davidescucostel davidescucostel Buna seara . Am o cunostinta care in luna martie anul 2013 a fost condamnata la 1 an cu suspendare si 3 ani de reincercare pentru ca a condus sub ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar - culpa id_store id_store Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca unei persoane condamnate definitiv cu executare pentru ucidere din culpa, accident de masina, la sfarsitul executarii ... (vezi toată discuția)