Buna ziua!
Majorarea pensiilor pentru cei care au activat in fostele grupe de munca inainte de 2001 este reglementata juridic de OUG100/2008,OUG 209si Legea 218/2008.
Personal ma incadrez in criteriile legislatiei de recalculare a pensiei si avand in vedere ca sunt pensionat in anul 2005,am asteptat majorarea incepand cu 1 ian.2010,fapt care nu s-a intamplat. Intrebare:au aparut alte acte juridice care anuleaza calendarul acordarii majorarilor,sau noul buget blocheaza orice majorare di surse bugetare?
Nu s-a modificat nicio prevedere legala. Platile neefectuate pana in prezent se datoreaza adoptarii cu foarte mare intarziere a celor doua legi privitoare la cele doua bugete.
Din nou ,buna seara Doamna Consilier,
In acest moment,mai mult intamplator,am aflat de OUG 114/2009,care "impinge"aplicarea majorarii beneficiarilor de grupe de munca,la 1 ian.2011!
Sa fim sanatosi!
OUG nr. 114/2009 amana aplicarea prevederilor art. II din OUG nr. 209/2008. Articolul I din acest act normativ se aplica. Veti primi punctajul suplimentar aferent activitatii desfasurate in grupe de munca anul acesta.
Va doresc sa-l primiti cat mai curand.
Oug nr. 209/2008
iancutuila
doresc sa stiu cand se va pune in aplicare OUG 209/2008 cu mentiunea ca am lucrat in grupa II de munca aproximativ 30 de ani de unde rezulta un spor de 7.3 ani ... (vezi toată discuția)