avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Daca am inceput in anii 90 ( inainte de legea ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Daca am inceput in anii 90 ( inainte de legea educatiei din 2011) ...

Daca am inceput in anii 90 ( inainte de legea educatiei din 2011) o facultate ( pe vremea cand toate studiile erau gratuite ) dar nu am frecventat decat un an ,am dreptul de a urma acum o facultate la buget? Se poate aplica aceasta lege retroactiv adica in privinta studiilor facute inainte de 2011?
Cel mai recent răspuns: Cody69 , utilizator 09:54, 1 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.Nu e vorba despre o revenire la aceeasi facultate,oricum intre timp am facut o noua facultate la taxa desi intrasem pe un loc la buget insa acum intreb pentru o treia facultate( de fapt a doua CA pe prima nu am terminat- o,cea din 90') ,Mai trebuie sa platesc iar taxa. ? Avand in vedere ca cea pe care am inceput o demult in 90 era anterioara legii din 2011 si oricum tot invatamantul era gratuit atunci? Si CA oricum mi am platit a doua facultate?

E=mc² a scris:

Reluarea studiilor trebuie realizata într-un termen de la momentul "înghețării" anului școlar. Acum dacă vreți să faceți facultate trebuie sa o luați de la capăt cu examen de admitere și sa ocupați loc fără taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de subventie pentru studii la stat Cody69 Cody69 Buna ziua. Am urmatoarea problema.I anul 1990 am fost admisa la Facultatea de Limbi straine , Universitatea Bucuresti dar nu am terminat ciclul de studii , am ... (vezi toată discuția)
Urgent! buna ziua! daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care ... AnaB01 AnaB01 Buna ziua! Daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care doar 2 la buget, la o a doua facultate de 6 ani mai am dreptul sa beneficiezz de buget o parte din ... (vezi toată discuția)
Facultate taxa/buget Bogdan00 Bogdan00 Bună ziua! Sunt în anul 6 de facultate, la medicină. Deși în toți cei șase ani am fost la buget, acum trebuie să plătesc un an deoarece înainte de ... (vezi toată discuția)