avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua.Unde pot face plangere impotriva asociatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua.Unde pot face plangere impotriva asociatiei de proprietari? Pe ...

Buna ziua.Unde pot face plangere impotriva asociatiei de proprietari?Pe la inceputul anului s-au cerut bani pentru niste lucrari la tevile subsolului in jur de 600 de lei de familie.In urma acestor lucrari in baia mea (stau la parter)miroase a canal si am plin de musculite.Am anuntat administratora si se pare ca degeaba.Colac peste pupaza primesc o somatie pentru fondul de rulment de 60 de lei.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:00, 1 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Prima data stabiliti ce e gresit la acea lucrare, prin urmare chemati un instalator si inspectati cu el problema. Daca s-a "simplificat" instalatia prin trecere la cea noua, puteti sa dati in judecata conducerea asociatiei pentru asta.
2. Administratorul e doar un angajat, nu e factor decizional. Orice plingere, prima data, se adreseaza in scris presedintelui de asociatie. Cititi art. 28 si 29 din legea 196/2018.
3. Poate chiar aveti o datorie la fondul de rulment. Folositi-va de aceleasi prevederi de la art. 28.
[ link extern ]

Exista si posibilitatea de a reclama presedintele sau comitetul executiv la primarie, in conformitate cu art. 102 alin 1 litera e, dar trebuie sa probati ce anume au facut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt aspecte distincte fondul de rulment si contributia la reparatiile la partea comuna din condominiu
Constituirea si actualizarea fondurilor d erulment si de reparatii reprezinta o obligatie dispus de disp L nr 196/2018
Pentru disconfortul generat de lucrari la partea comuna,sesizati oficial presedintele de asociatie
Daca acesta nu raspunde,sesizati oficial autoritatea de sanatate publica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. administratorul blocului nostru refuză să ne dea ... Mamaia645 Mamaia645 Bună seara. Administratorul blocului nostru refuză să ne dea orice informație despre situația financiară a asociației, în condițiile în care ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata asociatia de proprietari comite numai ilegalitati. ... Karina_I Karina_I Buna dimineata Asociatia de proprietari comite numai ilegalitati. Sedintele adunarii generale nu sunt convocate conform legislatiei. Ele sunt in felul ... (vezi toată discuția)
Presedintele refuza efectuarea de reparatii la parti comune Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, In garajul pe care il detin la parterul blocului exista tevi de evacuare care sunt parti comune. Una din aceste tevi este gaurita. Presedintele ... (vezi toată discuția)