avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele refuza efectuarea de reparatii la parti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele refuza efectuarea de reparatii la parti comune

Buna ziua,
In garajul pe care il detin la parterul blocului exista tevi de evacuare care sunt parti comune. Una din aceste tevi este gaurita. Presedintele asociatiei refuza sa efectueze reparatia. Ce am de facut in aceasta situatie?
Pot sa efectuez reparatia pe cont propriu apoi sa cer banii de la asociatie? (.. in final cand vor refuza probabil ca voi ajunge la instanta). Ma expun la vreo problema pentru ca ma voi 'atinge' de tevile comune?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
Lucican2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucican2010 , utilizator 07:18, 15 Iulie 2023
Sa discutati cu administratorul si cei din comitet...

Daca nici asa nu vor... nu ar strica o mentiune legata de chemarea in instanta, daune... poate asa se razgandesc...
Multumesc. Tuturor le este frica de presedinte, nimeni nu vrea sa se implice, etc Cred ca oamenii sunt constienti de treaba cu instanta. Dar ... am sa reeditez un pic intrebarea mea.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
Lucican2010, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ideal ar fi ca prima data sa solicitati, in scris, cu numar de inregistrare efectuarea acestei lucrari, sau , daca e mai simplu, reparatia pe cont propriu, cu decontarea ulterioara a facturilor. Incercati sa estimati in cerere costul lucrarii (exista tot felul de adezivi de reparatie, cu intarire elastica rapida, gen Bison poly max).

Daca nu primiti raspuns, puteti trece la nivelul urmator, cel in care reclamati presedintele pentru "neindeplinirea obligatiilor" in conformitate cu prevederile art. 102 alin 1, litera e din legea 196/2018, depunerea se face la primarie.

Lasati varianta cu instanta pentru treburi mai serioase.
E posibil ca teava (veche, metalica, ruginita), care iese afara din garaj si se duce la canal, sa trebuiasca inlocuita partial pana la canal (sau eventual complet, si pe verticala daca vor oamenii), necesitand astfel costuri mari (decopertare, spargere betoane, etc). Sunt costuri care ma vor duce sigur in instanta pentru recuperare.

Dupa ce faci o astfel de reclamatie, ce se intampla? Il trage cineva de urechi? Amenda? Vine primaria si repara?
Si apropos de solicitare cu nr. de inregistrare ... daca nimeni nu o primeste ce fac cu ea?

Ideea e ca (Drumul Taberei), actualmente primaria s-a pus pe repararea drumurilor in cartier si vor veni cu spartul parcarilor in urmatoarele 1-2 saptamani. Vroiam sa facem acum lucrarea, ca sa nu fie nevoie sa imi fie sparta parcarea, dupa ce toarna beton nou primaria (canalul se afla in zona parcarii). Ar fi ridicol.

Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
Lucican2010, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti curios ce scrie in legea 196/2018 la art. 102 ? Nu ati cautat-o ?
[ link extern ]

In rest, faceti cum doriti, parca ziceati ca "tuturor le este frica de presedinte", m-am gandit ca va trebuie alternative, dar daca vreti instanta, atunci angajati-va un avocat. sau studiati suficient de mult, ca sa puteti sa dati singur asociatia in judecata, mai sunt cazuri pe aici, cine stie.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Garaj si teava care curge lumicluj lumicluj Buna seara. Va urmaresc de mult, acum am si eu o problema si va cer ajutorul. Sunt proprietara unui garaj proprietate personala aflat la subsolul unui bloc cu ... (vezi toată discuția)
Ce pot face dacă o țeavă de apă caldă din sistemul centralizat ... George987 George987 Ce pot face dacă o țeavă de apă caldă din sistemul centralizat de termoficare, de la subsol, nu funcționează și nu primesc căldură în o cameră din ... (vezi toată discuția)
Teava canalizare TamasC TamasC Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema: prin garajul meu trec tevile de canalizare, respectiv APA. Zilele trecute s-a spart teava de canalizare si in ... (vezi toată discuția)