avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava canalizare

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema: prin garajul meu trec tevile de canalizare, respectiv APA. Zilele trecute s-a spart teava de canalizare si in garaj curg ape reziduale. Asociatia are pretentia sa supor o mare parte din cheltuieli pentru ca tevile trec prin garajul meu. Eu stiam ca LA reparatii comune se plateste in functie de cota parte.
Cel mai recent răspuns: TamasC , utilizator 09:42, 30 Noiembrie 2018
Pretentia asociatiei de proprietari nu are temei legal
Concret care este factorul care a generat defectiunea la teava comuna deversare apa manajera?
Legiuitorul a prevazut L nr 196/2018
art 29 (3) Orice persoană sau orice proprietar care se consideră vătămată/vătămat într-un drept al său din cauza neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de către preşedinte, membri ai comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator se poate adresa în scris compartimentelor prevăzute la art. 10 sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.

Tevile de fonta sunt foarte vechi, s-a intervenit de mai multe ori pentru desfundare si nu mai sunt etanse. Am trimis o somatie catre Asociatia de proprietati (recomandata cu confirmare de primire). Multumesc de raspunsuri
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
TamasC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaj si teava care curge lumicluj lumicluj Buna seara. Va urmaresc de mult, acum am si eu o problema si va cer ajutorul. Sunt proprietara unui garaj proprietate personala aflat la subsolul unui bloc cu ... (vezi toată discuția)
Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)
Reparatii cauzate de spargere canalizare focarul focarul Locuiesc la parter intr-un bloc nou, o scara, exista asoc. de proprietari. Prin apart. meu trec 3 tevi de canalizare de care se foloseste cam 1/3 din bloc. Una ... (vezi toată discuția)