avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere vehicul vechi, neinmatriculat Buna ziua, Sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere vehicul vechi, neinmatriculat Buna ziua, Sunt din Prahova ...

Radiere vehicul vechi, neinmatriculat

Buna ziua,
Sunt din Prahova si am o masina achizitionata in 2014 prin contract de vanzare cumparare de la o societate cu sediul in Dambovita.
Pe talonul masinii este mentionat ca este instrainata catre mine, am fost sa o iau in evidenta la primarie, iar de atunci platesc impozite an de an. Nu am fost la politie sa o inmatriculez la momentul respectiv si nici nu am circulat cu ea. Masina este in prezent in curtea parintilor mei, si as dorii sa o radiez si eventual sa o dau la fier vechi pentru ca nu mai este functionala.
Care sunt pasii cei mai simplii pentru a scapa de ea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ipitt31 , utilizator 09:28, 2 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Buna, multumesc pentru raspuns, doar ca pentru remat/fier vechi imi cere certificat inmatriculare, iar eu nu il am...

E=mc² a scris:

Vindeți mașina la fir vechi și dovada o folosiți pentru radierea sa.

Pai cum sa aveti alt certificat de inmatriculare, e vorba de cel vechi (cel unde scrie instrainat), iar radierea e doar fiscala. Daca nu ma insel ar trebui sa aveti si cartea de identitate a autoivehiculului, CIV. Va mai trebuie si cartea de identitate a dvs.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2022
latka, utilizator
Buna seara, multumesc de mesaj.
Dupa semnarea contractului am primit talon, CIV, etc. Am mers la primarie si am declarat masina pe numele meu insa nu am fost si la politie pentru inmatriculare pe numele meu.
Practic masina in evidentele politiei figureaza pe societate iar la primarie pe numele meu, nu??
Problema este ca daca vreau sa o radiez/dau la fier vechi, pot sa fac acest lucru daca la politie nu este inmatriculata pe numele meu?

latka a scris:

Pai cum sa aveti alt certificat de inmatriculare, e vorba de cel vechi (cel unde scrie instrainat), iar radierea e doar fiscala. Daca nu ma insel ar trebui sa aveti si cartea de identitate a autoivehiculului, CIV. Va mai trebuie si cartea de identitate a dvs.

La mine scrie "instrainat catre " pe talon nu in certificatul de inmatriculare

Ipitt31 a scris:

Buna seara, multumesc de mesaj.
Dupa semnarea contractului am primit talon, CIV, etc. Am mers la primarie si am declarat masina pe numele meu insa nu am fost si la politie pentru inmatriculare pe numele meu.
Practic masina in evidentele politiei figureaza pe societate iar la primarie pe numele meu, nu??
Problema este ca daca vreau sa o radiez/dau la fier vechi, pot sa fac acest lucru daca la politie nu este inmatriculata pe numele meu?

latka a scris:

Alte discuții în legătură

Bună ziua. de curând mi a fost reținut talonul cu drept de ... Ro5002 Ro5002 Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu ... (vezi toată discuția)
Radiere auto naecostel naecostel Salut, am un autoturism care nu a fost inmatriculat la politie,ci doar la taxe si impozite, pe certificatul de radiere al vechiului proprietar scrie numele meu ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit dumitramicmi dumitramicmi Buna ziua. Am o problema in legatura cu radierea unui autoturism. In 2005, l-am radiat din circulatie la cerere si apoi l-am vandut la REMAT ca fier vechi. ... (vezi toată discuția)