Buna ziua!
Imi lipsesc din carnetul de munca 7 ani,6 luni si 25 zile ca si vechime pentru ca nu am viza ITM. Am lucrat la un SRL in perioada 15.04. 1992-03.07.2000 si 04.12.2000-01.04..2001 .Cum pot avea viza ITM pentru ca in carnetul de munca perioada este mentionata.
Buna ziua!
Revin la acest mesaj si va rog sa ma ajutati cum sa procedez...am facut solicitare in scris la ITM pentru adeverinta vechime ,insa mi s-a spus ca nu au toate datele pentru contributii din perioada solicitata pentru ca societatea nu a depus statele de plata la ITM.Au doar nr. contractului de munca cu durata nedeterminata si succint evidente valorice ale salariului pe diferite luni in ani sporadici.Tot in raspunsul ITM am aflat ca societatea a fost radiata inca din anul 2007.
In acest caz arhiva societatii este de negasit,iar anii lucrati si evidentiati in cartea de munca nu se pot valida .Consider ca ITM-ul are o foarte mare vina ca nu a urmarit in perioada respectiva depunerile contributiilor ,este vorba de 1992-2000 si ca ,probabil ar trebui sa fac intampinare in justitie pe aceasta speta ITM-ului.Va rog din suflet o parere!
Cu stima!
1. Avand in vedere ca totusi anumite luni apar in raspunsul ITM...consider ca ori raspunsul este evaziv si nedocumentat ,ori modul in care ajunge un om dupa o viata de munca este tratat cu superficialitate;
2. Carnetul de munca a fost trecut de la o societate la alta(societatea care mi-a inchis cartea de munca s-a desfiintat si tot personalul a fost preluat de o alta societate in anul 2000,aceasta din urma ocupandu-se de problemele de personal.) Noua societate la care am fost transferata a vizat perioada de munca dupa anul 2000,insa 1992-2000 a ramas nevizat.
3. Da,am verificat...societatea a avut lichidator,am vorbit prin telefon cu persoana responsabila si a sustinut ca nu a intrat in posesia arhivei de personal.