avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Ma aflu in situatia urmatoare; Angajata la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Ma aflu in situatia urmatoare; Angajata la o firma ...

Buna ziua! Ma aflu in situatia urmatoare;
Angajata la o firma cu contract facut la distanta. Pe per.nedeterminata, 8 h! .eu intr un oras , firma in alt oras din Ro.
De cate ori am cerut acte , adeverinta revisal cu stampila si semnatura ..se tot cauta scuze ori mult timp...tin sa mentionez ca am cerut un regulament intern ,pt care am semnat , dar nu mi a fost inmanat , desi l am cerut, fluturas de salariu foarte sumar, avand in vedere ca am lucrat si sambata si duminica! Contractul l am primit intr un final pe mail semnat si stampilat dupa o luna..etc!
La sfarsitul lui iunie mi s a comunicat noul program de munca, pt care initial am renuntat insa am cazut de acord si am continuat! In acel moment mi s a comunicat insa ca nu voi.putea sa mi iau concediu de odihna , ca altfel imi vor desface contractul " cu litera i"..intelegi..dvoastra!
Am anuntat ca voi fi nevoita ca uneori sa mi iau cate un liber sau cateva ore sa mi rezolv anumite probleme, deoarece lucrez zilnic si sambata !
Daca cer concediu de odihna pt perioada lucrata pot fi trasa la raspundere , eventual incheierea cim cu abatere disciplinara?
Dar daca doresc incetarea cim prin demisie, pot sa nu respect perioada de maxim 20 de zile, in cazul in care angajatorul suatine ca i este afectata activitatea,neavand un inlocuitor?
Daca nu respect perioada de preaviz in totalitate care pot fi sanctiunile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 2 August 2022
Fiecare angajat are dreptul la o perioadă de concediu de odihnă. Faptul că doriţi să efectuaţi concediul de odihnă nu poate fi niciodată încadrat ca fiind o abatere disciplinară.
Se poate să vă depuneţi demisia şi să cădeţi de acord cu angajatorul pentru un termen minim de preaviz. În situaţia în care nu respectaţi termenul de preaviz, angajatorul poate să vă desfacă contractul de muncă, disciplinar, pe motivul neprezentării la serviciu.

O zi bună!
Daca doriti incetarea cim prin demisie, puteti sa nu respectati perioada de preaviz, situatie in care puteti fi cercetat disciplinar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua monique2009 monique2009 Doresc sa va adresez si eu o intrebare: mi-am depus demisia la actualul loc de munca de o sapt. insa nu doresc sa ma mai prezint si in cursul saptamanii ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. camely camely Va cer urgent o opinie! Un angajat solicita incetarea contractului de munca cu acordul partilor cf art. 55lit.b, Codul Muncii. Angajatorul nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Incetarea la cerere a contractului individual de munca dana1985_dana dana1985_dana Buna ziua! Astazi 14 mart 2011 am cerut incetarea contractului de munca incepand cu data de maine15 mart 2011 dar nu mi-a fost aprobata cererea sefii spunand ... (vezi toată discuția)