avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Mi s-a refuzat indemnizația pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Mi s-a refuzat indemnizația pentru creșterea copilului, ...

Bună ziua. Mi s-a refuzat indemnizația pentru creșterea copilului pe motiv de "lipsă stagiu". Am realizat in ultimii 2 ani venituri din drepturi de autor și convenții civile de prestări servicii. In adeverința de venit de la ANAF, conventiile civile îmi apar declarate prin declarația 205 drept alte venituri.
Cei de la agenția pentru plati ai inspectie sociala mi-au zis că nu s-ar lua în calcul conventiile civile, caci nu intra la venituri independente pe declarația 112.
Nu știu dacă sa depun contestație sau nu. Eu știam că se încadrează si convențiile civile, caci sunt impozitate ca și drepturile de autor.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 3 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Stimate/a @E=mc2 , da , sunteti in eroare ( si nu e prima data , ati mai spus inca cel putin o data acelasi lucru ) . Pentru a avea dreptul la indemnizatie de crestere a copilului NU are relevanta cotizarea la vreo institutie , ci obtinerea de venituri supuse impozitului pe venit in 12 luni din ultimele 24 care preced nasterea , din anumite activitati - printre care si cele din proprietate intelectuala ( eu aici cred ca s-ar incadra veniturile din drepturi de autor ) . Probabil veniturile din conventii civile de prestari servicii nu se incadreaza la venituri din activitati independente . Temei legal - OUG 111/2010 , cu modificarile si completarile ulterioare .
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
CHKa, utilizator
Depuneti contestație .... se încadrează si convențiile civile, caci sunt impozitate ca și drepturile de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil posibil? dmonica dmonica Felicitari pentru forumul foarte util, unde gasim foarte multe raspunsuri ,sunt o viitoare mamica, insarcinata in 2 luni si vreau sa va intreb daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pt indemnizatia cic crisschirita crisschirita Poate beneficia de indemnizatie CIC o persoana care 12 luni anterior nasterii a obtinut venituri exclusiv din conventie civila? (vezi toată discuția)