avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In urma unei succesiunii am primit o parte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In urma unei succesiunii am primit o parte dintr-o ...

Buna ziua,
In urma unei succesiunii am primit o parte dintr-o casa care este locuita de ceilalti mostenitori.. Sunt inscris in cartea funciara la adresa casei in urma succesiunii. Cum se procedeaza pentru predarea corelativa a posesiei si respectarea dreptului de proprietate? Multumesc.
Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va intelegeti rămâneți în indiviziune si va impartiti neoficial spatiul,La fel daca exista acord faceti partajul la notar sau daca nu exista intelegere mergeti la iinstanta,solicitand atribuirea imobilului catre una din parti parte cu obligatia de a fi despagubiti ceilalti.,sau impartirea in natura daca este posibil (varianta putin plauzibila)
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu este intelegere si as dori sa impartim casa , nu sa vindem. Este o cale légale ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca va intelegeti rămâneți în indiviziune si va impartiti neoficial spatiul,La fel daca exista acord faceti partajul la notar sau daca nu exista intelegere mergeti la iinstanta,solicitand atribuirea imobilului catre una din parti parte cu obligatia de a fi despagubiti ceilalti.,sau impartirea in natura daca este posibil (varianta putin plauzibila)

Dar se poate imparti ? se pot obtine doua unitati locative separate ? Ca daca nu , si va ganditi sa locuiti in comun , sa folositi impreuna bucatarie , baie , etc. ... ar fi de mirare sa doriti asta , cata vreme spuneti ca nu este intelegere ...
CHKa, utilizator
Conteaza nu numai ce vreti dvs dar si ce vor ceilalti.V am explicat variantele posibile,nu sunt decat 3...In cazul dvs este una singura instanta..Discutati cu un av pt a intelege mai bine ce puteti obtine.Impartirea in natura este posibila doar daca imobilul permite crearea unor unitati locative distincte,apropiate ca valoate,suprafata,nu mai suntem in anii 50 cu bucatarie si baie la comun..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din ... vd448484@gmail.com vd448484@gmail.com In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din casa părintească. Dacă nu sunt de acord cu suma propusă drept sulta aș putea sa cer ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna popd_ms popd_ms Buna ziua, Am o problema si m-am gandit ca voi gasi cateva idei utile pe acest forum. In urma unei succesiuni, a ramas un imobil/teren aferent/anexe, ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)