avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari cu loturi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari cu loturi de parcare ...

Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari cu loturi de parcare achizitionate in garajul din subsolul imobilului. Unii proprietari nu au insa lot de parcare achizitionat. Intrebare: proprietarii care nu au loturi de garaje in proprietate platesc cota parte din utilitatile (curent) si serviciile (curatenie, reparatii poarta acces) aferente garajului, incluse in cheltuielile pe partile comune? Multumesc anticipat pentru raspuns(uri)!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:34, 3 August 2022
Daca vor, platesc. :)
Legal, pentru o proprietate comuna exclusiva, platesc doar cei care o detin, cheltuielile legate de acea proprietate.
Art. 654
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune

(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.
[ link extern ]

Multumesc mult, foarte utila informatia!!
Legal,costurile aferente parcare se repartizeaza exclusiv beneficiarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc cheltuielile care revin cu intretinerea garajului ... russucamelia russucamelia Trebuie sa platesc cheltuielile care revin cu intretinerea garajului subteran (curent, repararea usii, curatenie, etc) , chiar daca eu nu detin loc de parcare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc care are la subsol garaje proprietate ... Claudia NM Claudia NM Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc care are la subsol garaje proprietate personala a doar 9 proprietari din 34 . Tot la subsol se afla si biroul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, locuiesc intr-un bloc cu garaj subteran, eu având ... ionutradut ionutradut Bună ziua, Locuiesc intr-un bloc cu garaj subteran, eu având loc de parcare suprateran, și s-a defectat ușa garajului. Ușa a fost deja reparata și ... (vezi toată discuția)