avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Locuiesc intr-un bloc cu garaj subteran, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Locuiesc intr-un bloc cu garaj subteran, eu având ...

Bună ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu garaj subteran, eu având loc de parcare suprateran, și s-a defectat ușa garajului. Ușa a fost deja reparata și factura respectiva apare ca ar fi fost plătită din fondul de reparații al blocului, fără sa fie întrebat niciun proprietar dacă este de acord cu plata din acest fond de reparații, având în vedere faptul ca doar câteva apartamente din bloc au loc subteran în garaj. S-a procedat legal? Toți proprietarii blocului, chiar daca nu folosesc acel spațiu, trebuie sa suporte cheltuiala?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:26, 20 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, este o proprietate comuna exclusiva si vor plati doar cei care beneficiaza de ea.

Articolul 2
În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
.......................
p) părți comune - părțile din clădire și/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietăți individuale și sunt destinate folosinței tuturor proprietarilor sau unora dintre aceștia
....................
[ link extern ]
CAPITOLUL IV
Proprietatea comună
SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 654
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.
[ link extern ]

Daca plata s-a facut din fondul de reparatii, poate pentru urgenta, ar trebui ca pe lista urmatoare de cheltuieli de intretinere sa apara recuperarea sumei doar de la "impricinati".
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. suntem o asociatie de proprietari cu loturi de parcare ... Valpetrescu Valpetrescu Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari cu loturi de parcare achizitionate in garajul din subsolul imobilului. Unii proprietari nu au insa lot de parcare ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un bloc nou, care are 2 ascensoare auto pentru ... Gabriela Toma Gabriela Toma Locuiesc intr-un bloc nou, care are 2 ascensoare auto pentru accesul masinilor in parcarea subterana, cu acces direct din strada, pe baza de telecomanda, ... (vezi toată discuția)
Pusa la plata pentru ce nu folosesc niciodata SymoCry SymoCry Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament în Tronson 3 și dețin o parcare la subsolul Tronsonului 2. Nu înțeleg de ce sunt pusă la plata întreținere ... (vezi toată discuția)