Buna ziua,
Avem un teren neintabulat (suprafata reala 5100 mp) care la primarie apare doar 3500 mp in registrul agricol si toate terenenurile de pe strada respectiva apar sub numele XXXXX fara numar de casa. Terenul respectiv este pe strada XXXXX, nr 100.
Problema este ca un un frate al mamei mele (care locuieste pe aceasi strada XXXXX, nr 127) care lucreaza la primarie a inceput procedura de intabularea prin punerea in posesie a diferentei de 1600mp (pana la suprafata reala de 5100mp), folosind un vecin fals (in procesul de vecinatate cu vecinii) pe latura terenului pe care ar trebui sa fim noi si bineinteles cumva primaria este partasa la acest furt de teren (primaria se scoate ca toate terenurile din zona aia apar in registrul agricol sub numele XXXXX, fara numar de casa, si ca noi sa ne vedem de treaba ca doar avem 3500mp cat apare in registru)
Ceilalti frati ai mamei toti sunt de acord sa vina de declare ca celalalt frate a intrat cu abuz de putere pe bucata acea de teren.
In trecut mama a incercat sa intabuleze terenul respectiv (avem schita facuta de topograf autorizat, pe vremea respectiva parca venea de la tribunal), suprafata reala de 5100mp, prin tribunal, dar tot acelasi frate a introdus o hartie la tribunal ca sunt mai multi frati si sa se opreasca intabularea, a avut termen 1 an de zile sa aduca probe ca are si el drept pe acel teren dar nu a adus nimic si a pierdut (avem sentinta judecatoreasca). Pe schita facuta de topograf autorizat pe vremea respectiva, acum se vedem clar cum se suprapune parcela de 1600mp luata abuziv de fratele mamei cu ajutorul primariei.
Exista deja deschis un dosar penal pentru fals si uz de fals…am putea sa il extindem si pentru tulburare de posesie sau alt articol penal ? am putea sa chemam si primaria pentru abuz in serviciu ?
ce putem face ?
cum putem opri intabularea (exista deja numar cadastral) ? sa mergem in civil ? daca da, pe baza carui articol ?
Multumesc !