Buna seara! Am primit in anul 1998, in baza unui contract de intretinere un teren in suprafata de 1600 mp...Ulterior, am observat ca in registrul agricol persoana careia i-am oferit intretinere si care a decedat intre timp figureaza cu 2500 mp in acel punct. Consider ca in momentul in care vechiul proprietar a obtinut adeverinta de la primarie in care este prevazuta suprafata de 1600mp, functionarul a facut o greseala si nu a trecut intreaga suprafata de 2500 mp deoarece in contractul de intretinere este prevazut terenul cu vecinii, iar nu o parte din teren. Secretarul comunei refuza sa ma treaca in registru cu intreaga suprafata de 2500 mp sustinand ca defunctul a ales sa-mi acorde doar 1600mp din teren, restul intelegand sa-l lase nepotilor. Recent am obtinut si schita cadastrala, suprafata reala a terenului fiind de 3200 mp. O actiune in instanta pt obligarea secretarului de comuna sa-mi treaca intreaga suprafata in r.a este tardiva, avand in vedere ca a trecut ceva timp de la incheierea ctr.de intretinere?
Tardiva sau in termen, o asemnea actiune este neintemeiata cata vreme in contractul de intretinere este specificata supfata de 1600 mp. Daca este o greseala, mergeti cu mostenitorii defunctului la biroul notarial care a autentificat contractul de intretinere, cereti rectificarea contractului, intabulati incheierea de rectificare in cartea funciara a imobilului, dupa care mergeti la functionarul de la primarie.
Fond funciar
Maryana@
Buna seara! In baza unei adeverinte din registrul agricol, eliberata de primarie cu suprafata de 1 ha-bucata de teren in apropierea casei mele, am perfectat cu ... (vezi toată discuția)
Donatie&cadastru
adrian20
In 1995 tatal meu a primit prin donatie un teren de la fratii lui. Intre timp unu dintre ei a decedat, iar celalti spun ca vor surpa donatia. #-oMai pot surpa ... (vezi toată discuția)