avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare suprafata registru agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare suprafata registru agricol

Buna seara! Am primit in anul 1998, in baza unui contract de intretinere un teren in suprafata de 1600 mp...Ulterior, am observat ca in registrul agricol persoana careia i-am oferit intretinere si care a decedat intre timp figureaza cu 2500 mp in acel punct. Consider ca in momentul in care vechiul proprietar a obtinut adeverinta de la primarie in care este prevazuta suprafata de 1600mp, functionarul a facut o greseala si nu a trecut intreaga suprafata de 2500 mp deoarece in contractul de intretinere este prevazut terenul cu vecinii, iar nu o parte din teren. Secretarul comunei refuza sa ma treaca in registru cu intreaga suprafata de 2500 mp sustinand ca defunctul a ales sa-mi acorde doar 1600mp din teren, restul intelegand sa-l lase nepotilor. Recent am obtinut si schita cadastrala, suprafata reala a terenului fiind de 3200 mp. O actiune in instanta pt obligarea secretarului de comuna sa-mi treaca intreaga suprafata in r.a este tardiva, avand in vedere ca a trecut ceva timp de la incheierea ctr.de intretinere?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:38, 24 August 2018
Tardiva sau in termen, o asemnea actiune este neintemeiata cata vreme in contractul de intretinere este specificata supfata de 1600 mp. Daca este o greseala, mergeti cu mostenitorii defunctului la biroul notarial care a autentificat contractul de intretinere, cereti rectificarea contractului, intabulati incheierea de rectificare in cartea funciara a imobilului, dupa care mergeti la functionarul de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata mai mica de teren decat in acte geanina86 geanina86 Am cumparat o bucata de teren cu suprafata de 10600 mp dar la masuratori au reiesit 8964mp(in contractul de vanzare cumparare scrie ca am cumparat 10600mp si ... (vezi toată discuția)
Fond funciar Maryana@ Maryana@ Buna seara! In baza unei adeverinte din registrul agricol, eliberata de primarie cu suprafata de 1 ha-bucata de teren in apropierea casei mele, am perfectat cu ... (vezi toată discuția)
Donatie&cadastru adrian20 adrian20 In 1995 tatal meu a primit prin donatie un teren de la fratii lui. Intre timp unu dintre ei a decedat, iar celalti spun ca vor surpa donatia. #-oMai pot surpa ... (vezi toată discuția)