avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond funciar

Buna seara! In baza unei adeverinte din registrul agricol, eliberata de primarie cu suprafata de 1 ha-bucata de teren in apropierea casei mele, am perfectat cu unchiul meu un contract de intretinere. Mentionez ca i-am asigurat unchiului meu cele necesare pana la decesul acestuia.Mai detin si alte terenuri ale acestuia pe care mi le-a vandut in timpul vietii. Problema este ca la ultima masuratoare a terenului pe care il detin in temeiul contractului de intretinere a reiesit o suprafata de 2100 mp. Cand m-am prezentat la primarie pentru a se face modificarile in registrul agricol, functionarul m-a refuzat pe motiv ca am contract de intretinere pe 1000mp si nu poate sa-mi treaca mai mult teren deoarece in spatele contractului sta adeverinta eliberata unchiului meu pe 1000 ha desi acesta era trecut in punctul respectiv cu o suprafata mult mai mare, 2478mp. Functionarul de la primarie invoca faptul ca din suprafata de 2478 mp unchiul meu a inteles sa imi instraineze doar o parte, restul dorind sa il lase celorlalte rude. Cum as putea sa dovedesc ca in realitate a fost o greseală a functionarului de la data incheierii contractului care a eliberat adeverinta doar pe 1000mp, in loc de 2478mp cat avea unchiul meu inscris in registrul agricol. As putea intampina probleme daca intentez actiune civila pe motiv ca a trecut foarte mult timp de la incheierea contractului de intretinere? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Teren cu probleme Ceranu09 Ceranu09 Buna , Situația mea este mai dificilă si mai greu de inteles sper sa se inteleaga .Bunicul meu a avut in posesie un teren de 3500 mp din anul 1956 , cand a ... (vezi toată discuția)
Testament, mostenire, litigiu morys morys Buna ziua, Am si eu nevoie de cateva sfaturi juridice in legatura cu oproblema de mostenire si de taxa de succesiune. Ma aflu in posesia unui testament de la ... (vezi toată discuția)
Rectificare suprafata registru agricol Maryana@ Maryana@ Buna seara! Am primit in anul 1998, in baza unui contract de intretinere un teren in suprafata de 1600 mp...Ulterior, am observat ca in registrul agricol ... (vezi toată discuția)