avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprafata mai mica de teren decat in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprafata mai mica de teren decat in acte

Am cumparat o bucata de teren cu suprafata de 10600 mp dar la masuratori au reiesit 8964mp(in contractul de vanzare cumparare scrie ca am cumparat 10600mp si in paranteza apare completarea ca s-au gasit doar 8964 mp).Terenul acesta a fost traversat de un canal artificial asfel incat au ramas pe celalalt mal 1600 mp,si probabil vanzatorul ar fi trebuit sa ceara un alt numar de parcela si modificare in titlu,inainte de vanzare.Nu s-a facut aceasta modificare.Intabularea este facuta pe 8964 mp.
Intretinem si cealalta bucata de teren(cea de 1600 mp) desi nu avem documente care sa ateste proprietatea pe noua numerotare parcelara.
Intre timp vanzatorul a decedat.Ce demersuri putem face pentru a intra si scriptic in stapanirea celor 1600mp?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
geanina86, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:44, 27 Aprilie 2017
Trebuie vazut care este situatia juridica a terenului respectiv, de unde provine, cine a facut canalul si cand, daca proprietarul de atunci a fost despagubit sau nu si alte elemente, insa una peste alta, daca in act scrie 8964 mp, inseamna ca dvs ati stiut si doar atat ati cumparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau In anul 2006 am cumparat un teren de la XY in vederea construirii unei cabane. La momentul respectiv parcela mea era despartita de o alta parcela a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren, va rog ajutor samy64 samy64 buna ziua va rog ajutati-ma .Mama mea a vandut un teren ingradit in suprafata de 2000mp situat in extravilanul municipiului Sighisoara la data de 08.mai .2006. ... (vezi toată discuția)