avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Buna ziua! Daca eu (persoană fizică) dau apartament ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Buna ziua! Daca eu (persoană fizică) dau apartament in chirie ...

Buna ziua!
Daca eu (persoană fizică) dau apartament in chirie unei pj, plătesc mai mult impozit?
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
Mihai. Ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 10:26, 11 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!
Impozitul pe veniturile din chirii se calculeaza la fel, indiferent cine este chiriasul (persoana fizica sau juridica).Daca va referiti la impozitul pe cladire platit la Directia de taxe locale, da, acesta este mai mare daca se desfasoara activitate economica acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impunere cladiri persoane juridice Allynia Allynia In cazul unei cladiri scutite de la plata impozitului (proprietate publica a statului) dar care a inchiriat o suprafata de 0.5 mp unei firme pentru instalarea ... (vezi toată discuția)
Imp.teren si cladire oaneafelicia oaneafelicia cum inregistreaza in contabilitate o societate juridica incasarea impozitului pe teren si cladire de la un chirias ?;trebuie sa faca factura fiscala? daca da ... (vezi toată discuția)
Deducere chirie sediu social dpacks dpacks Buna ziua, am un PFA fara punct de lucru declarat (programator), si un contract de chirie intre PFA si o persoana fizica pentru inchirierea in favoarea PFA a ... (vezi toată discuția)