avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe privind veniturile din vanzare actiuni
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe privind veniturile din vanzare actiuni

Buna ziua! Pentru a ma fideliza compania la care lucrez mi-a dat actiuni de o anumita valoare, cu conditia sa nu parasesc firma pentru o perioada de timp care s-a incheiat anul trecut. La inceputul anului am vandut aceste actiuni si am obtinut un venit bunicel de pe urma lor. Intrebarea mea este cum procedez pentru a achita taxele catre stat pentru aceste venituri? Ce trebuie sa declar si care ar fi calculul datoriilor catre stat? In cat timp ar fi trebuit sa declar acest venit? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 10:49, 11 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Pentru acest venit trebuie sa depuneti declaratia unica si sa platiti 10% impozit pe castigul din vanzarea acestor actiuni pana pe 25 mai anul viitor (practic 10% la venitul incasat daca le-ati primit gratis). In plus , daca acest castig (impreuna cu alte eventuale venituri in 2022, fara venituri din salarii ) este peste suma a 12 salarii minime pe economie (30600 lei anul acesta) atunci veti avea obligatia sa declarati tot in declaratia unica si sa platiti si contributia la asigurarile de sanatate de 3060 lei (10% din 12 salarii minime), ce trebuie platitta tot pana in 25 mai 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La declaratia unica depusa in luna mai 2022 am completat și cass. dianastoica08 dianastoica08 Buna seara! La declaratia unica depusa in luna mai 2022 cu venitul estimat, am declarat un venit estimat mai mare de 12 salarii minime pe economie, astfel ca ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pe 2023 Alo2016 Alo2016 In Declaratia Unica pe 2023, daca venitul efectiv realizat in 2022 este practic acelasi cu cel estimat prin Declaratia Unica depusa pe 2022, pot sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Problema cu venitul din arenda : arendasul meu anul trecut a ... skoda2022 skoda2022 Problema cu venitul din arenda : Arendasul meu anul trecut a facut urmatoarele calcule. Se pricepe careva sa imi spuna ce inseamna ? 57616 3457 ... (vezi toată discuția)