avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-a suspendat pe 60 zile permisul de conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-a suspendat pe 60 zile permisul de conducere obtinut in Italia ...

Mi s-a suspendat pe 60 zile permisul de conducere obtinut in Italia, pe teritoriul Romaniei, pentru o manevra in care am mers pe trecere de pietoni. Trebuie sa plec din țara spre Grecia și după direct in Italia unde am nevoie de permis pentru munca.
Cum imi pot recupera permisul? Exista un model de cerere la poliție pentru aceasta situatie? Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:59, 5 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Exista ceva, dar nu stiu daca veti avea "noroc".

Vi se poate restitui permisul, daca ati solicitat la momentul respectiv pastrarea acestuia acolo unde a fost retinut :
Articolul 212^1
(1) În cazul în care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere conform art. 103 alin. (1) lit. c), d) sau e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în termen de 15 zile de la data comunicării dispoziției de suspendare, titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină poate solicita păstrarea documentului la serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
(2) În situația în care titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină nu a solicitat păstrarea acestuia conform alin. (1), documentul se trimite autorității străine emitente de către serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta în termen de 5 zile, începând cu ziua imediat următoare expirării termenului în care se poate solicita păstrarea documentului.
[ link extern ]

Adica s-ar putea sa umblati dupa el si sa nu-l mai gasiti. Ba e la IGP, ba e trimis, ba ...nu mai e. Cam asa se intimpla.

Degeaba mai cereti cu 24 de ore inainte :
Art. 113
(1^1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita șefului poliției rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta, restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României.
(1^2) În situația restituirii permisului de conducere potrivit alin. (1^1), Inspectoratul General al Poliției Române comunică sancțiunea aplicată autorității străine care a eliberat documentul.
(2) Permisul de conducere se restituie de către poliția rutieră în condițiile stabilite în regulament.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis italian suspendat în românia Gicu2988 Gicu2988 Mi sa suspdat permisul de conducere italian pe 30zile in romania , mil vor trimite peste 30zile sau trebuie eu sa ma duc sa il iau? politistu mi a zis am ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Dumytra Dumytra mi sa suspendat permisul de conducere obtinut in Italia pe teritoriul Romaniei ptr o stergere practic intr o manevra de mers inapoi iesind dintr o parcare ce ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera un permis auto eliberat de o tara ue si retinut in romania pentru viteza dany_el dany_el cum pot sa recuperez permisul auto retinut in romania pentru depasirea limitei de viteze.Mentionez ca limita era de 60km/h iar viteza cu care m-a luat radarul ... (vezi toată discuția)