avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In curtea casei am un garaj cumparat de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In curtea casei am un garaj cumparat de la ICRAL ( ...

Buna ziua,

In curtea casei am un garaj cumparat de la ICRAL ( cu 20 de ani in urma ), situat pe terenul Primariei si desi terenul pe care a fost construit a fost in aceeasi parcela nationalizata in 1950 ( casa + gradina + curte ) si pe care ar fi trebuit sa - l primesc gratuit - ordinul Prefectului, asa cum am primit si cota din curte, si gradina, acesta a fost intabulat pe Statul Roman.
Pentru acest teren, pe care este garajul, nici ICRAL -ul nici Primaria nu mi-au cerut vreodata chirie. Doresc sa cumpar acest teren si as dori sa stiu daca imi pot exercita dreptul de preemptiune si daca va trebui sa platesc chirie pentru toti acesti ani (dezmembrarea si intabularea terenului s-a facut pe Statul Roman, in 2009, impreuna cu casa, curtea si gradina )

Multumiri,

Alte discuții în legătură

Intabulare construcţie fără autorizaţie c nicolae c nicolae La începutul anului 2001 socrul meu a construit un garaj în curtea casei în care locuia. Casa şi curtea fuseseră naţionalizate iar în momentul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren de la primarie dean1977 dean1977 Am o casa pe care au cumparat-o parintii inainte de 1989.Pe CF apar proprietari pe casa,dar terenul casei si gradina sunt in proprietatea statului roman,pe ... (vezi toată discuția)
Ordin prefect ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua , ieri am primit de la Institutia Prefectului ordinul de punere in posesie pentru o cota parte din gradina aferenta casei . Cealalta cota parte din ... (vezi toată discuția)