avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua! Exista o lege care sa oblige autoritatea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua! Exista o lege care sa oblige autoritatea locala (Primaria-STB-ul) ...

Buna ziua! Exista o lege care sa oblige autoritatea locala (Primaria-STB-ul) sa reduca considerabil nivelul de zgomot cauzat de tramvaiele/sinele vechi? Locuim intr-o zona rezidențiala din centrul Bucurestiului (90% case, nu blocuri), zgomotul produs de tramvaiele care trec la fiecare 5-6 min timp de 18 ore/zi producand 80 decibeli (linia si deci ferestrele caselor aflandu-se la 4-5 metri de sinele de tramvai. Precizez ca zona este veche. Mai intai au fost casele apoi au venit tramvaiele. Se poate da in judecata Primaria ca sa fie obligata sa desfiinteze linia de tramvai?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:28, 12 August 2022
încercați, lui Nicușor i-a ieșit. încă se chinuie sa rezolve niște probleme create de el pe când era in opoziție
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există. Normativul privind protecția la zgomot, STAS 10009-88 Acustica urbană. Limite admisibile ale nivelului de zgomot urban, punctul 3.2.1, la nivelul clădirilor de locuit, în interior, limita admisibilă a nivelului de zgomot în interior este de 35 dB.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nivel de zgomot in zona urbana Gavan Dumitru Gavan Dumitru Care este numarul de decibeli permisi de lege intr-o zona urbana istorica si ce lege teglementeaza acest lucru? (vezi toată discuția)
Problema cu un vecin care da muzica mult prea tare d0z0 d0z0 Am un vecin care de cateva luni incoace a inceput sa dea muzica foarte tare. Discutiile amiabile/neamiabile nu au avut nici un rezultat. El asculta doar in ... (vezi toată discuția)
Limita zgomot db ContSters83715 ContSters83715 Care este limita legala la zgomot in timpul zilei, dar in timpul noptii? Unde gasesc expert sonometrist, care sa masoare zgomotul unei discoteci din acelasi ... (vezi toată discuția)