avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a decedat în 2008, tatăl meu în 1997. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a decedat în 2008, tatăl meu în 1997. Suntem doi ...

Mama mea a decedat în 2008, tatăl meu în 1997. Suntem doi frați, n-am făcut succesiune . În 2008 am luat certificatul de deces al mamei și m- am dus la o notarita peste drum . Dar asta era cea care făcuse contract de vanzare- cumparare între mama și fratele meu . Asta mi-a spus fratele, ca eu nu mai am nici un drept asupra casei părintești și a terenului de 900 mp , în Sacele judet Brașov. Eu sunt născut în casa aia ! Ce drepturi am , cât costa un asemenea proces privind dreptul meu !
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 11:19, 7 August 2022
Acum, nu mai aveți niciun drept.
Dacă părinții nu mai au alte bunuri, proprietarul casei este fratele.
In mod normal mama nu avea cum sa faca contract de vanzare fratelui dupa decesul tatalui.Doar in cazul in care proprietatea era exclusiv a dumneaei sau exista intre parinti un act de donatie,testament.etc.etc.in care era stipulat ca in cazul decesului unuia dintre soti toata averea ramane celuilalt.Altfel, dupa decesul tatalui,proprietatea se imparte intre sotie si copii.Trebuie verificat ce documente au stat la baza acelui contract de vanzare cumparare.
Parerea mea este sa consultati un avocat pentru ca este ceva serios si nu este potrivit sa fiti privat de drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare contract de intretinere viagera branesti1954iunie2014 branesti1954iunie2014 In anul 2008 mama si tatal meu au decis sa le acorde fratelui si sotiei lui dreptul de propietate printr-un contract de vinzare-cumparare, cu CLAUZA DE ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire aaalinaaa aaalinaaa parintii mei detin o casa si o alta ramasa dupa decesul bunicii la care a existat contract de intretinere.La momentul acesta dupa decesul bunicii si a tatalui ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate tuddi tuddi Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: in momentul de fata, mama mea, vaduva, locuieste cu mine si ma ajuta la cresterea copilului, practic, dar nu ... (vezi toată discuția)