avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. As avea nevoie de un ajutor. In cazul in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. As avea nevoie de un ajutor. In cazul in care prin ...

Buna ziua. As avea nevoie de un ajutor.
In cazul in care prin conventia de la Haga se dispune inapoierea unui copil minor acesta unde exact trebuie inapoiat? Stiu ca se refera la statul din care a fost luat "ilicit" , dar trebuie inapoiat copilul la adresa celuilalt parinte? In cazul in care eu vreau sa ma intorc cu copilul pe teritoriul respectiv, prin hotararea de la Haga, pot sa tin copilul sa locuiasca cu mine pe teritoriul acelui stat? Mentionez ca eu si "sotul" nu suntem divortati dar eu am inceput o procedura de divort. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Milena Milena , utilizator 20:07, 9 August 2022
Copilul merge la parintele care a formulat cererea de inapoiere. Ulterior pe teritoriul statului de resedinta al minorului se vor stabili toate aspectele legate de autoritatea parinteasca, locuinta, drepturi de vizitare si pensie de intretinere.
Va multumesc pentru raspuns.
E posibil ca avocatii mei sa nu stie acest lucru? Ei sustin ca atata timp cat copilul e inapoiat pe statul respectiv nu trebuie "dat" celuilalt parinte. Si chiar daca ar fi asa nu iti incalca oarecum Haga drepturile parintesi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nerespectare hotarare judec. hasan hasan buna ziua. In urma unui divort copilul in varsta de 3 ani a fost incredintat mamei prin sentinta irevocabila.Tatal cetatean turc are program de vizita cu luare ... (vezi toată discuția)
Ramanerea in tara cu minor cetatean italian alexuta32 alexuta32 as vrea sa aflu daca stie cineva,daca am sanse sa raman in tara cu copilu minor de 2ani,sa nu ma mai intorc in italia cu el unde e nascut si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)