avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impreuna cu alti 5 mostenitori al unui lot de pamant ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impreuna cu alti 5 mostenitori al unui lot de pamant extravilan,dat ...

Impreuna cu alti 5 mostenitori al unui lot de pamant extravilan,dat in arenda.Un mostenitor nu are succesiunea facuta,si nu putem face cadastrul si intabularea.Avem act eliberat de judecatoria Constanta cu cantitatea fiecaruia dintre mostenitori care ii revine.As vrea sa vand arendasului partea mea prin act notarial,in care arendsul ar da declaratie notariala ca e de acord cu orice loc care i-ar reveni in cadrul lotului mostenit si de ceilalti 5 mostenitori.Nu vreau nimic ilegal,doar sa-mi vand partea mostenita. Exista vreo posibilitate pentru a face acest lucru?
Multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri .Nu am bani ca sa-i dau judecata ,asta ca sa evitam raspunsuri pe care le stiu deja.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:06, 8 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ii vindeți partea dvs, fix asta cumpără arendasul...cota dvs.
Declarația aceea notariala nu este posibila.
Atunci când cumperi o cota parte indiviza, stii ca e o cota ideala si abstractă.
Menționez ca terenul fiind extravilan, va trebui sa parcurgeți toată procedura de preemțiune și afișare a ofertei.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
raluk0207, utilizator
In concluzie ,arendasul imi poate cumpara cota indiviza dupa parcurgerea procedurilor ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Dar trebuie sa aveți documentație cadastrala și intabulare pe numele dvs
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza din teren cu cf dana07 dana07 Buna ziua. va rog sa ma ajutati intr-o problema extrem de urgenta. Exista 13 ha de padure. Exista CF pe padure. Exista 3 proprietari pe CF. Conform ... (vezi toată discuția)