Buna ziua, am fost condamnat in Romania, ulterior am fost plecat in Italia, am fost arestat aici si am cerut sa-mi execut pedeapsa aici. A fost acceptata cererea mea si am executat pedeapsa aici (pedeapsa din Romania am ispasito aici in Italia). Acum am intrat pe site-ul jurisprudenta si am vazut ca in 2017 cand am fost condamnat aici am aceasta sentinta in Romania fara ca eu sa cer nimic :
În temeiul art.598 al.1 lit.d Cpp. Admite sesizarea BEX. Penale al TRIBUNALULUI BACĂU si dispune retragerea MEPI. nr.239/D/2012 din 11.04.2013 emis pe numele condamnatului , in baza sp. nr. 12/D/2012 din 16.05.2012, pronunţata de Tribunalul Bacău in dosarul nr.737/110/2010, definitiva la 13.04.2013 prin d.pen. nr.1253 pronunţata de ICCJ. Constată că persoana privata de libertate a fost asistata/reprezentata de apărător desemnat din oficiu. In baza art.275 al.3 Cod procedură penală obliga cheltuielile judiciare către stat vor rămâne in sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publica, azi, 19.10.2017. Imi puteti spune ce inseamna va rog? Daca vin in Romania exista posibilitatea sa ma retina pana vor verifica actele din Italia? Cum se procedeaza? Va multumesc anticipat