NEMULTUMIT DE CUM S-A SOLUTIONAT O SPETA LA REGIMUL RUTIER:
In data de 08.08.22, in jurul orei 13:30, conduceam incet pe o strada cu 2 sensuri, 1 banda pe fiecare sens, din Galati, cautand un loc de parcare gratuit. La un moment dat am vrut sa virez stanga, pe marcaj discontinuu, dupa ce am semnalizat la schimbarea directiei de mers si m-am asigurat atat in spate cat si in fata, era posibila manevra de schimbarea directiei de mers fara probleme. Am virat stanga si intr-o fractiune de secunda am observat o alta masina conducand cu mare viteza ca a intrat intr-o bordura pe acea strada unde urma si eu sa intru. Mentionez ca nu exista urme de coliziune intre masini, masina mea nefiind avariata, in schimb cealalta masina s-a oprit in bordura autoaccidentandu-se.
La locul acela au venit imediat 2 persoane dubioase sunate de acel conducator auto si conducatorul acela a insistat sa ne intelegem amiabil, eu refuzand intrucat nu consider ca a fost vina mea. I-am spus sa sune la politie si sa vina un agent constatator la fata locului. Cei de la politie au spus ca nu se deplaseaza daca nu exista victime rezultate in urma accidentului, motiv pentru care ne-am deplasat la sediul Biroului Rutier din Galati pentru a se solutiona aceasta problema.
Acolo am completat o declaratie de accident, iar agentul constatator a decis ca eu sunt vinovat si mi-a intocmit proces verbal cu masura sanctionarii: AVERTISMENT.
Eu am semnat procesul verbal, iar politistul a inceput sa scrie ca nu am obiectiuni, moment in care am insistat sa se scrie mentiunile mele din care sa reiese ca nu sunt de acord cu masura luata si doresc sa se mentioneze ca nu sunt vinovat, eu urmand sa fac contestatie intrucat consider ca masura este abuziva.
Atunci politistul a spus ca anuleaza procesul verbal intocmit si imi va scrie altul cu masura sanctionarii: AMENDA, ceea ce s-a si intamplat.
In cel de-al doilea proces verbal, s-a putut mentiona exact ce am vrut sa scrie si in primul proces verbal: NU SUNT DE ACORD CU MASURA LUATA, INTRUCAT CONSIDER CA NU SUNT VINOVAT DEOARECE EU M-AM ASIGURAT LA SCHIMBAREA DIRECTIEI DE MERS PE MARCAJ DISCONTINUU, AM FACUT VIRAJUL LA STANGA IAR DINTR-O DATA AM VAZUT O MASINA ACCIDENTATA IN BORDURA. NU SUNT URME DE COLIZIUNE INTRE MASINI.
Am fost testati amandoi cu etilotest, rezultatul fiind negativ la amandoi, in schimb eu doresc si o testare impotriva consumului de droguri, intrucat acel conducator auto pare a fi o persoana dubioasa de vreme ce conduce la o varsta frageda o masina super scumpa si are prieteni atat de dubiosi ce au venit in scurt timp la locul autoaccidentarii. Erau plini de tatuaje, cu musculatura dezvoltata si probabil au venit de indata cu scopul de a ma intimida, motiv pentru care am dorit eu insistent sa ne deplasam la sediul politiei pentru a se solutiona aceasta problema.
Eu nu consider ca sunt vinovat si nu vreau ca el sa isi repare masina pe banii primiti de la asigurarea mea, intrucat masina este inmatriculata in Norvegia si asta ar insemna ca la reinnoirea contractului de asigurari sa platim mai mult.
Masina condusa de mine este pe numele sotiei mele si asigurarea la fel.
Considerati ca as avea castig de cauza?
Mentionez faptul ca in masina s-a aflat si sotia mea in momentul cand celalalt s-a autoaccidentat.
Am intrebat 2 alti politisti rutieri din jud. Timis daca am sau nu dreptate la cum s-a intamplat ce v-am explicat mai sus iar ei mi-au recomandat sa iau legatura cu seful biroului rutier intrucat masura este abuziva dar el nu are puterea de a anula procesul verbal, motiv pentru care as dori sa contest acest proces verbal si sa imi spuneti, va rog, daca am sau nu dreptate!
Am si filmare cu masina mea in care se observa data, ora si procesul verbal. In aceasta filmare se observa clar ca nu exista urme de coliziune intre masini.
Am filmat si zona despre care am mentionat mai sus si este permis sa se circule cu max 30km/h, se gasesc statii de autobuz si pe stanga si pe dreapta, la 2 m distanta de locul unde s-a oprit acela in bordura, iar dupa aceste statii de autobuz este trecere de pietoni.
Chiar daca el ar fi depasit regulamentar cum sustine politistul, cum ar fi putut reveni pe banda sa de mers fara sa continue depasirea pe trecerea de pietoni? Acea zona este intens circulata de pietoni sau de cei care urca sau coboara din autobuze.
Singurul motiv pentru care politistul a spus ca el are dreptate si eu sunt vinovat, este ca el a facut depasirea pe marcaj discontinuu, dar nu mai conteaza ca eu eram deja in viraj, nu mai conteaza ca se aflau oameni in statie si el conducea cu viteza mare, nu mai conteaza ca exista trecere de pietoni la scurta distanta de locul in care el s-a autoaccidentat.