avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa-mi angajez sotia pe SRL pentru obiect de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa-mi angajez sotia pe SRL pentru obiect de activitate secundar?

Buna ziua
Sunt administratorul unui SRL avand obiect de activitate principal 6201 iar printre cele secundare si 8559. Eu lucrez pe caen-ul 6201 in proiectele mele.
1. Prima intrebare este daca imi pot angaja sotia cu norma intreaga ca sa ofere meditatii la elevi. Astfel pot emite factura pentru aceasta activitate beneficiarilor meditatiilor.
2. A doua (o generalizare a primeia): exista vreo restrictie legala pentru angajarea rudelor intr-o firma unde sunt administrator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:07, 10 August 2022
Buna ziua,

Puteti sa va angajati sotia, perfectand un contract individual de munca.

Activitatea prestata trebuie sa respecte intocmai activitatile pentru care societatea a fost autorizata.

Ar putea exista restricții dacă soția are funcții publice incompatibile. O altă problemă ar fi faptul că soția nu e calificată pentru activitatea desfășurată
Pai am mai multe caen-uri secundare, intrucat ma ajuta daca ofer cursuri. Banuiesc ca si meditatiile intra in categoria respectiva.
Ea nu are niciun contract de munca acum cu nimeni. De calificare nu stiu ce cerinte exista, ea este aboslventa de universitate (pe profilul pe care si mediteaza) si are si modulul pedagogic.
Nu exista vreo restrictie legala pentru angajarea rudelor intr-o firma unde sunteti administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare cod caen 8559 Corinasc Corinasc Buna ziua! Am o situatie care necesita cateva lamuriri. Doresc sa deschid un srl care sa aiba ca obiect de activitate cursuri ce presupun pregatirea elevilor ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru meditatii bogdanboroghina bogdanboroghina care este codul CAEN pentru meditatii? Este nevoie de alte avize speciale (de ex. din partea MEC)? Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare pfa servicii it adysx adysx Buna ziua, M-ar interesa o solutie pentru ca sotia mea sa-si poata infiinta un PFA norma de venit neplatitor de TVA, pentru a executa servicii de ... (vezi toată discuția)