avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am lovit un biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit un biciclist

Buna! Ieri conduceam regulamentar mașina, pe acostament un biciclist a facut stanga prin fata mea fara sa se asigure sau sa semnalizeze, si ca sa il Evit am virat si eu mult stanga. L am acrosat cu oglinda masinii, in urma caruia a cazut intr o parte si a suferit o leziune superficiala la deget. Fiind cadru medical la un spital privat, inainte intrebandu l daca vrea la public sau unde lucrez eu. L am dus unde lucrez eu,fara sa ma gandesc inainte sa sun la 112, unde a fost cusut, i s a facut rx de coloana sa ne asiguram ca e bine, l am intrebat daca vrea sa mergem la politie, a zis ca nu. Insa dupa ce l am lasat acasa, am mers la politie sa fac o declaratie deoarece nu aveam încredere. Ajunsa acolo mi s a spus ca e posibil sa fiu acuzata de parasirea locului accidentului, si vatamare corporala din culpa.. Chiar daca nu a fost vina mea, ce se poate intampla cu aceste 2 acuzatii daca omul depune plangere, sau nu depune plangere.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
dhorra27, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:52, 10 August 2022
Depinde de depunerea plingerii, iar cu parasirea locului accidentului poate ca va incadreaza aici:

Art. 338
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)
Acrosare pieton dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua,sambata am acrosat o persoana pe strada,am lovit-o cu oglinda din dreapta intr-o curba. Pe contrasens venea o alta masina care nu a oprit la stop si ... (vezi toată discuția)
Discutie juridica - parasirea locului accidentului nikolino nikolino Buna ziua.Pe data de 21.02.2017 circulam cu masina pe un DN si un cetatean in stare de ebrietate ce venea pe carosabil pe partea dreapta a directiei mele de ... (vezi toată discuția)