avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua daca tatal meu sa recasatorit eu mai am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua daca tatal meu sa recasatorit eu mai am dreptul la ...

Buna ziua daca tatal meu sa recasatorit eu mai am dreptul la mostenire pe parte mamei vitrege .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:40, 10 August 2022
Nu, pentru ca nu sunteți ruda cu ea.
Dar, dacă mama vitrega decedează prima, tatăl dvs o va moșteni, în calitate de soț supraviețuitor.
Iar mai departe, la decesul tatălui, dvs veți moșteni cota acestuia.
pai impreuna au un apartament tatal meu a decedat ulterior a decedat si mama vitrega ea mai are o fata din alta casatorie eu am dreptul la mostenire
Da, aveți.
Pe mama vitrega o mostenesc tatăl dvs si fiica ei.
Pe tata îl mosteniti doar dvs.
Sunt 2 moșteniri distincte, care trebuie dezbătute.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune nedezbatuta, consecinte crissa1 crissa1 Daca tata detine o casa din prima casatorie, mama mea decedand ,iar eu nu am deschis o succesiune in privinta mostenirii, tatal meu s-a racasatorit . Daca ... (vezi toată discuția)