avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reangajarea din somaj in aceeasi companie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reangajarea din somaj in aceeasi companie

Buna ziua,
Sunt somera de 2 luni. Daca primesc o oferta de la firma de la care am plecat si ma intorc, mai beneficiez de cuantumul de, parca 30% din valoarea somajului?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:24, 19 Ianuarie 2010
Raspunsul il gasiti aici:
Legea 76/2002 Art. 72. - (1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajează pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.
(2) Nu beneficiază de prevederile alin. (1) persoanele care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani, precum şi persoanele pentru care plata indemnizaţiei de şomaj a fost suspendată potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbării duratei contractului individual de muncă, plata indemnizaţiei de şomaj încetează potrivit art. 44 lit. a).
Va multumesc.
Sunt optimista ...... deoarece vad ca treaba merge mai rau acum...... acolo.
Mai am o intrebare.
La plecare mi s-a restructurat postul. Daca firma reinfiinteaza postul pe care am fost angajata, este obligata sau nu sa-mi ofere mie prima data acel post?
Presupun ca a fost concediere individuala, si nu colectiva. In acest caz, nu este prevazuta o astfel de obligatie legala( ci doar morala, eventual :) ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce perioada se acorda 30% din indemnizatia de somaj? petro250 petro250 Sunt somera in plata de la data de 08.07.2011 si pana la data de 08.07.2012. Intrebarea mea este urmatoarea : Daca la data de 01.05.2012 sunt angajata pe ... (vezi toată discuția)
30% din indemnizatia de somaj ContSters158160 ContSters158160 Sunt in somaj si am gasit un post cu jumatate de norma.Salariul ar fi de 450 lei brut - 300 si ceva net.Somajul ar fi de 450 lei.Beneficiez de acei 30% la ... (vezi toată discuția)
Avantaje angajare din somaj olgutza_83 olgutza_83 Daca ma angajez in timpul in care beneficiez de indemnizatie de somaj am inteles ca iau un procent de 30% din indemnizatie pe perioada cat am somaj. Acest ... (vezi toată discuția)