avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Poate un membru al Asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Poate un membru al Asociației de Proprietari să ...

Bună ziua. Poate un membru al Asociației de Proprietari să solicite administrației blocului o situație a investițiilor din ultimii, să zicem, cinci ani? Dacă da, sub ce formă și ce are de făcut dacă solicitarea este neglijată? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 07:01, 16 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In raportul anual al asociatiei care se prezinta in adunarea generala se regasesc aceste informatii.
Puteti cere presedintelui/ administratorului asociatiei sa va puna la dispozitie aceste rapoarte spre consultare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 ,la cererea proprietarlor,,asociatia de proprietari are obligatia legala sa prezinte documentele asociatiei de proprietari
Informatia pretinsa de catre proprietar ar trebui sa fie consemnata in darea de seama anuala prezentata in adunarea generala
Cărui departament din Primărie mă pot adresa dacă sunt nemulțumit de conduita președintelui &comp.?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie indicat un compartiment anume, reclamația se adresează primarului și el o direcționează către compartimentul respectiv, să zicem cel care se ocupă de controlul asociațiilor de proprietari (dacă există, uneori e o singură persoană) . Reclamația o puteți motiva în baza art. 102 alin 1 litera e din legea 196 din 2018. Alegeți de la acel punct, în descrierea faptei, ce se potrivește. Amenda minimă pentru persoana indicată și găsită vinovată e de 2500 RON.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2022
latka, moderator
Conduita presedintelui si a staf-ului sau se poate analiza in adunarea generala a asociatiei, singura in masura sa schimbe presedintele si alti membri platiti de asociatie.

Alte discuții în legătură

Nu pot să mă adresez președintelui pentru că lucrează mână ... Geo1954 Geo1954 Nu pot să mă adresez Președintelui pentru că lucrează mână în mâna cu Administratorul, au angajat lucrări fără licitație și fără să facă ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru demiterea presedintelui asociatiei de proprietari ... Ionescu Laura Ionescu Laura Procedura pentru demiterea presedintelui asociatiei de proprietari - Am dori sa stim in ce conditii se poate demite un presedinte incompetent, care a semnat ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de prorietari Raducanu Maria Raducanu Maria Buna ziua!In momentul constituiri asociatiei de prorietari mai multe ap.nu au fost inscrise(nu cunoastem motivele de ce as a omis aceste ap.)acum am depus ... (vezi toată discuția)