avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua.
Va prezint urmatoarea speta, in speranta unor sfaturi.
Parintii mei s-au stins.
Eu nu eram trecut in ontractul de proprietate al imobilului. Doar mama era.
Acest act de proprietate nu il gasesc.
Eu am ramas singurul mostenitor, fiind unicul fiu.
Ce pot face in aceasta situatie? Cum pot obtine act de unic mostenitor sau de proprietate. Nu stiu nici cum sa intreb mai bine.
Va rog sa ma ajutati,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:17, 23 August 2022
Buna ziua!
Mergeti la primarie sau la cadastru ca sa obtineti un duplicat dupa actele casei.Va prezentati cu actele doveditoare ca sunteti fiul celor decedati.Apoi mergeti la notariat pentru dezbaterea succesiunii.
Multumesc pentru raspuns. Dar se mai face dezbaterea succesiunii daca sunt singurul mostenitor? Sau pentru ca nu am fost trecut in contract?
Succesiunea se face oricum,chiar daca sunteti singurul mostenitor.In baza succesiunii veti deveni proprietar.Fara succesiune ,nu sunteti
La cadastru obțineți informații doar dacă aveți documentație cadastrala și intabulare.
Luati-o cu inceputul: cum au dobândit părinții imobilul respectiv? Ce fel de acte au? Ca și actele de proprietate sunt de mai multe feluri (titlu de proprietate, autorizatie de construire, contracte, hotărâri judecătorești, ordinul prefectului, acte de partaj, certificate de moștenitor etc etc etc)
În funcție de tipul actului, apelați la instituția emitenta.
Multumesc pt ajutor. Din pacate nu mai gasesc niciun fel de document legat de proprietate. Nici contract, nici documentatie cadastrala sau intabulare. Stiu ca a fost cumparat imobilul respectiv si ca doar mama era trecuta in document ca proprietar.
In acest caz unde ma pot adresa?

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare titlu de proprietate Semiremorca Semiremorca Buna ziua ! In urma unei succesiuni am obținut TITLUL DE MOȘTENITORII pentru un imobil si terenul aferent, am depus la primărie toate documentele si ... (vezi toată discuția)
Moștenire Vlad tudora Vlad tudora Mama e singura moștenitoare după părinții ei dansa are trei copii doua fete din prima căsătorie si un băiat din a doua căsătorie .sora mea si fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune alfa_71 alfa_71 Sunt unic mostenitor. Ultimul părinte (mama) a decedat in urma cu 2 luni. tatăl =acum 5ani . Nu am dezbătut niciun fel de succesiune. Gospodaria cu pricina ... (vezi toată discuția)