avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua.
Va prezint urmatoarea speta, in speranta unor sfaturi.
Parintii mei s-au stins.
Eu nu eram trecut in ontractul de proprietate al imobilului. Doar mama era.
Acest act de proprietate nu il gasesc.
Eu am ramas singurul mostenitor, fiind unicul fiu.
Ce pot face in aceasta situatie? Cum pot obtine act de unic mostenitor sau de proprietate. Nu stiu nici cum sa intreb mai bine.
Va rog sa ma ajutati,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:17, 23 August 2022
Multumesc.

raluk0207 a scris:

La cadastru obțineți informații doar dacă aveți documentație cadastrala și intabulare.
Luati-o cu inceputul: cum au dobândit părinții imobilul respectiv? Ce fel de acte au? Ca și actele de proprietate sunt de mai multe feluri (titlu de proprietate, autorizatie de construire, contracte, hotărâri judecătorești, ordinul prefectului, acte de partaj, certificate de moștenitor etc etc etc)
În funcție de tipul actului, apelați la instituția emitenta.

Multumesc pt ajutor. Din pacate nu mai gasesc niciun fel de document legat de proprietate. Nici contract, nici documentatie cadastrala sau intabulare. Stiu ca a fost cumparat imobilul respectiv si ca doar mama era trecuta in document ca proprietar.
In acest caz unde ma pot adresa?
Daca mama a cumparat imobilul, inseamna ca trebuie sa existe un contract de vanzare cumparare.
Interesati-va la Primarie la Taxe si Impozite, unde de regula se pastreaza o copie simpla dupa actele de proprietate ale contribuabililor. Rugati functionarul de acolo sa va ajute cu o copie xerox.
Cititi si vedeti unde a fost perfectat actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare titlu de proprietate Semiremorca Semiremorca Buna ziua ! In urma unei succesiuni am obținut TITLUL DE MOȘTENITORII pentru un imobil si terenul aferent, am depus la primărie toate documentele si ... (vezi toată discuția)
Moștenire Vlad tudora Vlad tudora Mama e singura moștenitoare după părinții ei dansa are trei copii doua fete din prima căsătorie si un băiat din a doua căsătorie .sora mea si fratele ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)