avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Am o întrebare și va rog sa mă lamuriti ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Am o întrebare și va rog sa mă lamuriti O persoana ...

Buna ziua,
Am o întrebare și va rog sa mă lamuriti
O persoana cu dubla cetățenie ( romană și americană) vrea sa își reînnoiasca pașaportul românesc expirat. A sunat la um consulat din SUA și i s-a cerut cartea de identitate. Dar el nu are domiciliu in România. Cum se procedează ? Multumesv
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:28, 15 August 2022
Daca are pasaport american e simplu: isi face pasaport romanesc cand mai vine in Romania. In rest nu face nicio diferenta. Cetatenia romana nu o pierde la expirarea pasaportului.
Ultima modificare: Luni, 15 August 2022
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman cu domiciliul in strainatate dar si in romania eugen82 eugen82 Un cetatean roman plecat de 20 de ani , cetatean al altei tari si cu domiciliul stabil in acea tara, mai are dreptul de a-si declara domicilul in Romania si de ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)
Fiul meu are 21 de ani si vrea sa obtina carte de identitate ... d2011 d2011 Fiul meu are 21 de ani si vrea sa obtina carte de identitate si domiciliul in Romania. Ce trebuie sa faca pentru a obtine prima carte de identitate considerand ... (vezi toată discuția)