avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara situatia mea este complicată - tatal meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara situatia mea este complicată - tatal meu s-a recasatorit ...

Buna seara situatia mea este complicada tatal meu sa recasatorit si de tine un apartament.Numa cá Atunci cand a cumparat apartamentul era insurat cu mama mea.In cazul acesta ce drepturi am eu si fratele meu.?Mentionez cá mama este trecuta in contractul casei pe care tata lá cumparat. Sotia tatal ui meu doreste cá mama mea sa cedezé parte care I se cuvine sau in caz contrar tatal meu vrea sa ne dezmosteasca..Ce ma sfatuiti sa fac.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:07, 13 August 2022
Mergeti la un avocat sa va explice se vede ca nu prea cunoasteti ce drepturi are mama,ce drepturi aveti dvs etc.Mama poate cere.partajul imobilului oricand cu atribuirea catre tatal dvs ,urmand sa primeasca o despagubire pt cota ce- i revine.Tatal nu e nevoie sa va ,, dezmosteneasca"poate instraina din timpul vietii bunurile pe care le are,daca mai are si alte bunuri..Discutia e foarte lunga mergeti la av sa va lamuriti.,pe un forum se dau raspunsuri simple si scurte nu se pot spune toate variantrle posibile in functie de n situatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si credeti ca daca cedeaza partea ei, nu va dezmosteneste?
Mama sa ceara partajul ca sa obtina niste bani acum si ca sa rezolve situatia casei din timpul vietii .
Verificati cat costa acum apartamentul si sa le zica ca vine lq notar pt partaj, ca " cedeaza" cota sa cu conditia ca tatal sa ii achite sulta pt cota ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire voineavasilica voineavasilica buna ziua,parinti mei sunt divortati de aproape 8 ani de zile,mama mea sa recasatorit si sa mutat din apartamentul cumparat de tatal meu cu ea in timpul ... (vezi toată discuția)
Juridic-mostenire valcris valcris Buna ziua. Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Mama mea doreste sa divorteze si vrea sa-mi treaca pe numele meu partea ei din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Problema apartament vanzare vip2you17 vip2you17 Buna seara , locuiesc cu 2 copilasi intr-un apartament al parintilor mei , tatal meu a divortat de maica-mea iar eu sunt divortata , Tatal meu doreste sa ... (vezi toată discuția)