avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de proprietate

bune ziua eu am cumparat an 1984 un teren cu casa de 3 camere acesta mea fost vandut cu chitanta de mana petru ca asa era atunci acum vreau sa optin titlu de proprietate cum procedez
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:50, 23 Ianuarie 2010
Va recomand calduros varianta administrativa: Ordinul prefectului, in baza art. 23 si 36 din legea nr. 18/1991. Pentru a putea beneficia de aceasta posibilitate, este absolut necesar ca dvs. sa figurati in evidentele agricole si fiscale ale localitatii.
Acte necesare: extras registrul posesorilor 1990 (de la primarie), registrul agricol 1986-1990 (de la primarie), istoric de rol fiscal, schita cadastrala a curtii si cladirii, declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate (daca suprafata din schita depaseste cea din chitanta sau registrul posesorilor 1990). Dosarul se depune la primaria localitatii, care le va inainta catre Prefectura. Acel ordin al prefectului va fi actul dvs. de proprietate.
Retractez raspunsul anterior si ma alatur opiniilor documentate ale colegilor mei.

Trebuie sa intelegeti ca, uneori, in locul meu, mai raspunde si fiica mea.
Sau mai bine zis, raspundea.
"titlu de proprietate" de ce? sunteti intr-o zona in care vecinii au Titluri de proprietate-in baza lg proprietatii 1891-etc? Daca da, poate ati facut la primarie o cerere in ultimii 14 ani ... Poate ati primit un proces verbal de punere in posesie.. SAU NU?
Atunci trebuie sa stiti ca Birourile de carte funciara nu accepta spre intabulare decat 1.Titluri de proprietate in baza lg18-1-10etc
2. Acte notariale
3. Hotarari ale instantelor de judecata.
si toate astea doar dupa intocmirea unei documentatii cadastrale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - succesiune - act de proprietate valy13 valy13 Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie: - tatal meu a mostenit de la parintii lui terenul si casa in care locuieste (succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren bibinelu bibinelu Am cumparat un teren intravilan. In momentul in care am ajuns in fata notarului pentru incheierea contractului de vanzare - cumparare s-a constatat ca de fapt ... (vezi toată discuția)