Așa.cum vi s-a spus, chitanțele de mână și cei câte 4000 de lei dați celor două surori valorează fix zero. Pactele asupra moștenirilor viitoare sunt nule absolut și mai bine v-ați fi documentat sau ați fi vorbit cu un avocat înainte să vă apucați să încheiați unele. Acum puteți cel mult să pretindeți înapoi acești bani drept plată a lucrului nedatorat.
Legat de contractul de întreținere, depinde cu cine l-ați încheiat și cum a fost executat. Înțeleg din ceea ce spuneți că dumneavoastră ați avut grijă doar de tată, nu și de mamă. Un astfel de contract presupune dobândirea proprietății la decesul întreținutului, dar numai dacă întreținerea a fost efectivă.
Iar terenul dat surorii mai mici depinde cu ce titlu a fost dat. A fost donație, a fost vânzare, vânzarea a fost efectivă, cu preț real și încasat? În funcție de aceasta se poate cere reducțiunea cotei de moștenire ce va reveni acestei surori din total.
În fine, e clar că aveți un caz suficient de încurcat ca de data aceasta să vorbiți cu un avocat.
simonasimona a scris:
Sora cea mica care a ținut-o pe mama vrea jumate din avere, iar surorile ar vrea și ele din avere fiindcă are alta valoare proprietatea,cu toate ca au primit banii și au semnat. Nu mi se pare corect fiindcă le-am dat bani, am ținut și pe tata. Mulțumesc!