Buna ziua!
Am un microbuz cu care transport prietenii o zi pe saptamana de la sediul firmei in oras (noi suntem un pic inafara bucurestiului). M-a oprit politia si m-a intrebat daca am licenta de transport persoane. I-am spus care e situatia, sunt prietenii mei, familia mea. Nu transport alte persoane. A spus ca nu conteaza. Atata timp cat transport persoane am nevoie de licenta. Este adevarat? Adica o familie mai numeroasa nu poate folosi un microbuz fara licenta? Nu ar fi absurd?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Potrivit Ordinului nr. 1892/17.11.2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora, ART.45 precizeaza:
"Transportul rutier public de persoane se poate realiza prin servicii regulate, regulate speciale si ocazionale, numai cu autovehicule destinate transportului de persoane, care prin constructie si echipare au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducãtorului auto."
Nu ati dat prea multe detalii cu privire la caracteristicile microbuzului si proprietarul acestuia.
Dilema cod caen
wishlist
Buna ziua!
Am si eu o intrebare :
Ce cod CAEN trebuie sa am in obiectul de activitate al unui SRL ca sa pot intermedia servicii de transport rutier de ... (vezi toată discuția)